ŠUMADIJA – JEDNAKO ŠLJIVA, JEDNAKO RAKIJA

Društvo Ekonomija

Na Sajmu turizma u Beogradu, na štandu Gradske turističke organizacije Kragujevac Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja predstavila je svoje projekte – udruženje vinara,osnaživanja žena na selu, seoski turizam i najnoviji koji kroz udruženje „Šumadijska šljiva“  podstiče razvoj ove grane. U asocijaciji trenutno je osam destilerija, kako je predstavljajući projekat rekao direktor Regionalne agencije Nenad Popović, „vrlo uspešnih u svom poslu“.

  • Tehnička podrška ogleda se u angažovanju konsultanata, eksperata u različitim oblastima. Imaćemo konsultante koji će pomagati destilerijama kod razvoja tehnologija proizvodnje. Zatim, zaštitu geografskog porekla za šumadijsku šljivovicu. I recepturu za novi zajednički brend, rekao je Nenad Popvić.

Kada je o razvoju kapaciteta reč, podrška se ogleda u nabavci opreme za jedan deo destilerija, zatim četiri degustacione sale i razvoj tržišta. Kao posebno interesantno, Popović je najavio otvaranje prodavnice šumadijskih vina i rakije u Njegoševoj ulici u Beogradu. Kao krajnje „neuobičajeno za Srbiju“ naveo je saradnju dva udruženja – vinara i proizvođača rakije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.