ŠUMADIJSKA REGIJA: NIJE NORMALNO DA ŠEFOVI GRADILIŠTA PRETE NOVINARIMA

Politika

Upravni odbor Šumadijske regije smatra da su nedopustivi pritisci na medije koje vrše izvođači radova angažovani na „rekonstrukciji“ zgrade kragujevačke „Tržnice“ uz skandalozne pretnje upućene Milanu Nikiću, dopisniku N1 iz Kragujevca.

  • Preduzeća koja su anagažovana da izvrše rekonstrukciju pijace i izgrade podzemnu garažu, pored nestručnosti, ispoljila su i visok stepen primitivizma i bezobrazluka u napadu na poznatog kragujevačkog novinara. Javnost grada i novinarska udruženja očekuju da izvođači radova makar saopšte imena šefova i radnika koji su pokušali da spreče novinara N1 da radi svoj posao i izvesti građane o obrušavanju zgrade najstarije gradske pijace i ugrožavanju arhitektonskog nasleđa Kragujevca. Politički podobnim biznismenima više ne sme biti dopušteno da vršljaju po Srbiji kršeći sva pravila građanske normalnosti, navodi se u saopštenju Šumadijske regije.

Tagovi:

3 komentara

  1. Prijavite firmu koja je izvodila radove, zbog pretnji radnika, pa će nađu ko je. Svako ima pravo da slika. To nije privatan posed, već građevina od kulturnog znacaja, i građani imaju pravo da znaju šta se sa njom radi.

    I koga su, uopšte, pitali da tu nalepe garažu?
    – Narod je, očigledno, revoltiran i protiv.

  2. Debelo grešite. Gadska SNS vlast ima pravo da ruši stare zgrade, da prepravlja gradsku tržnicu, dograđaujući dve garaže ispod nje. Naravno, sasvim je OK da poslove daje firmama koje SNS-u daju novac, kakoza kampanju, trako i kao pomoć funkcionerima ui njihovom teškom radu na dobrobir naroda, koji je, kako reče, Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca, stoka jedna grdna koju gtreba motkom po guzici. A da je narod baš takav, kako ga opisa Radomir, svedoči i to da je narod dao ogromnu podršku onima kojui ruše sve po gradu. Inače, ovu gradsku tržnicu je trebalo odmah srušiti, jer će ona da se sruši otkpavanjem zidova. Kao što se srušio krov biskopa „Radnički“, koji je, takođe, pod zaštitom države. Kao što je zatvorean Gradska dvorana „Šumadija“ i Bioskop „Pionir“. Novinari o tome ćute, a malko se glasnu kada se na njih brecnu šefovi agradiliša i načelnici gradskoh uprava. Kakav narod takva mu je i vlast, to su pokazali i upravo završeni izbori. U suštini, prosečćan Kragujevčanin je daleklo nepošteniji od Radomira,m Tomilsva i Dreagioce i njene fondacije. Nema popracvkje, pustite da se sve sruši, da bi buduće generacije izgradile nešpto novo. Od babe devojka ne biva, niti možete šminkanjem oživeti mrtvaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.