ŠUMADIJSKA REGIJA – POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: DRŽAVA DA OTVORI PRIVREMENU KOVID BOLNICU U KRAGUJEVCU

Doba korone Politika

Šumadijska regija i kragujevački Pokret slobodnih građana smatraju da je, kako kažu, „krajnje neodgovorno i  neshvatljivo ponašanje Vlade Srbije“ koja još nije odgovorila na ponudu Grada Kragujevca za otvaranje privremene kovid bolnice u našem gradu.

  • Podsećamo da je lokalna vlast ponudila sportske  dvorane  „ SBB halu Jezero“ i „Gordana Goca Blagojević“ i halu „Šumadija sajma“ kao lako prilagodljive  objekte za smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima oboljenja izazvanih  Kovidom 19 i da je početkom aprila lokalna samouprava pokrenula i zvaničnu inicijativu za otvarnje privremene bolnice. Verujemo da Vladu Srbije ne treba podsećati na veličinu teritorije koju pokriva Klinički centar Kragujevac i na nepostojanje opšte bolnice u Kragujevacu, što su sve ograničavajući faktori koji dodatno nalažu hitno otvaranje privremene kovid bolnice u Kragujevcu, poput sličnih objekata u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i od juče u Kruševcu, kažu u Šumadijskoj regiji – Pokretu slobodnih građana.

Kragujevčani u ovoj epidemiološkoj situaciji bi trebalo da se leče u svom gradu, a ne u pomenutim gradovima kažu u Šumadijskoj regiji – Pokretu slobodnih građana i pozivaju Vladu Srbije da odgovori na inicijativu grada Kragujevaca i da se hitno u Kragujevcu otvori privremena kovid bolnica, uz želju da u nju ne uđe ni jedan jedini pacijent.

  • Time bi se i otklonila i svaka sumnja u nastavak  permanentne i ponižavajuće marginalizacije Kragujevca otkako su sve poluge vlasti u rukama SNS-a.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.