Šumadijska regija: Referendum za spas voda u Srbiji

Društvo Grad

Šumadijska regija smatra da je predloženi Zakon o vodama štetočinski i poziva Kragujevčane da potpišu peticiju kojom se zahteva da građani Srbije na referendumu odluče kako će se raspolagati njihovim vodama.

  • Srbija sluđena tabloidnom propagandom vlasti i ne zna da je počeo grabež u raspodeli plena – voda i vodnog zemljišta, jednog od najvažnijih javnih bogastava, navodi se u saopštenju Šumadijske regije.

Zakon predviđa mehanizam “neposredne pogodbe” pri zakupu vodnog zemljišta što će omogućiti neometane koruptivne aktivnosti, po pravilu svojstvene režimskim biznismenima u Srbiji, ocenjuju u toj organizaciji i dodaju da bi Kragujevčani trebalo da potpišu peticiju u znak  solidarnosti sa ostatkom Srbije „jer se i sami suočavaju sa nerešenim posebnim problemom pomahnitale gradnje na gružanskoj akumulaciji, kao trajnom pretnjom za vodosnabdevanje grada“.   

Podsećaju i da je u Sloveniji je nedavno vlast sa sličnim zakonskim rešenjima doživela fijasko na referedumu i to treba da bude dobar primer Srbiji.

Građani peticiju mogu potpisati na: peticije.kreni-promeni.org

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.