SUTRA SEDNICA NOVOG SAVETA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU

Grad

Konstitutivna sednica novog saziva Saveta Univerziteta u Kragujevcu zakazana je, kao što je naš list već i najavio, za sutra, sa početkom u 9 sati, potvrdio je Danasu dosadašnji predsednik tog organa Siniša Ranđić.

Nakon konstituisanja, novi Savet, kako se očekuje, sutra najpre treba da poništi izbor Nebojše Arsenijevića za rektora, zatim da poništi doktorat i oduzme zvanja docent sinu bivšeg rektora Aleksandru Arsenijeviću, te da izabere v.d. rektora kragujevačkog Univerziteta, sa mandatom od šest meseci. Najozbiljniji kandidat za v. d. rektora je Nenad Filipović sa Fakulteta inženjerskih nauka, za kojeg na Univerzitetu u Kragujevcu grupe profesora koja je mesecima rušila i na kraju srušila Nebojšu Arsenijevića.

Novi Savet Univerziteta neće, kako to navode pojedini mediji, da smenjuje Nebojšu Arsenijevića sa rektorske funkcije, jer je on, rešenjem ministra Mladena Šarčevića od 4. juna, već smenjen. Ali pošto je je to Šarčevićevo rešenje, kako tvrde i Arsenijevićevi protivnici na kragujevačkom Pravnom fakultetu, pravno sporno, bolje reći nezakonito, novi Savet odlukom o poništenju izbora Arsenijevića za rektora treba da „pokrije“ ministarsku brljotinu. Rešenje Upravnog suda na zahtev da taj sud donese privremenu meru na odluku ministra prosvete o smeni rektora Arsenijevića, u Kragujevac još uvek nije stiglo. Petodnevni zakonski rok za prihvatanje ili odbijanje zahteve za donošenje privremene mere na odluku o smeni rektora Arsenijevića istekao je – još prošle srede u ponoć.

– Tom sudu sam dostavio kućnu i adresu Univerziteta, i koliko znam, ni na jednu nije stiglo nikakvo rešenje. Da znam nekoga u sudu, zvao bih da vidim da li su uopšte bilo šta poslali. Ali, ne znam ni gde se tačno nalazi Upravni sud, tako da mi ostaje da čekam. Do kada videću, rekao je juče našem listu smenjeni rektor Arsenijević.

Policija na Univerzitetu

– Policija je ponovo na Univerzitetu i na Fakultetu medicinskih nauka, istražuju, ispituju ono što su već mnogo puta do sada istraživali i proveravali. Celi dan su i mene ispitivali, išao sam ponovo i u Policijsku upravu da dajem ko zna koju po redu izjavu. Danas sam, gotovo za Riplija, potpisao 142. izjavu u poslednjih godinu i po dana. Znate li bilo kojeg kriminalca koji je za godinu -dve dana potpisao toliko izjava. Toliko sam se navikao na policiju da mi, kad ih nekog dana, kojim slučajem nema, dođe da ih zovnem i pitam gde su, priča juče Nebojša Arsenijević.

Izvor: Danas

Piše: Zoran Radovanović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.