Svečano otvorena Treća srpska međunarodna konferencija o primenjenoj veštačkoj inteligenciji na Univerzitetu u Kragujevcu

Društvo

Predsednik Organizacionog odbora Treće srpske međunarodne konferencije o primenjenoj veštačkoj inteligenciji prof. dr Nenada Filipovića, rektor Univerziteta u Kragujevcu svojim obraćanjem pred učesnicima iz čitavog sveta svečano je otvorio konferenciju koja se održava na Univerzitetu u Kragujevcu u periodu 23. i 24. maj 2024. godine.
Tokom svečane ceremonije otvaranja prisutne su pozdravili, zamenik gradonačelnika grada Kragujevca gospodin Dejan Ružić i predstavnik Ministarstva prosvete prof. dr Janko Samardžić.

Treća srpska međunarodna konferencija o primenjenoj veštačkoj inteligenciji u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu okupila je preko sto izlagača i veliki broj naučnih radnika kojima je ova oblast predmet istraživanja i interesovanja.

Konferencija se održava treću godinu zaredom i okuplja vodeće naučnike, istraživače i eksperte iz zemlje i inostranstva kako bi razmenili iskustva i znanja o različitim aspektima primene veštačke inteligencije, kao i o najnovijim teorijama, inovacijama i praktičnim izazovima sa kojima se susreću u ovoj oblasti.

Više informacija o Konferenciji možete naći na sajtu: aai2024.kg.ac.rs.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.