SVETOSAVSKA AKADEMIJA ODRŽANA U KRAGUJEVAČKIM ŠKOLAMA I NA UNIVERZITETU

Društvo Grad

Povodom obeležavanja Svetog Save – Dana duhovnosti u Republici Srbiji, 27. januara 2019. godine u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, organizovana je Svetosavska akademija Univerziteta u Kragujevcu kojoj su prisustvovali predstavnici akademske zajednice Univerziteta u Kragujevcu, predstavnici Grada Kragujevca, profesori, saradnici i studenti Univerziteta u Kragujevcu, kao i mnogobrojni gosti.
Na Svetosavskoj akademiji, Univerzitet u Kragujevcu po treći put, dodelio je Svetosavsku nagradu za životno delo, o kojoj je na predlog Komisije, odluku doneo Senat Univerziteta u Kragujevcu.
Dobitnik Svetosavske nagrade za životno delo je akademik Ivan Gutman, profesor emeritus Univerziteta u Kragujevcu. Svetosavsku nagradu dobitniku uručio je rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenad Filipović.
Tradicionalno na Svetosavskoj akademiji, uručene su Stipendije najboljim studentima Univerziteta u Kragujevcu.

Na predlog Upravnog odbora fondacije za stipendiranje najboljih studenata u kalendarskoj 2019. godini, krajem protekle godine objavljen je Konkurs za dodelu stipendija. Konkurs je raspisan za studente 12 fakulteta, koliko ih ima Univerzitet u Kragujevcu.
Prema pravilima Konkursa stipendije se dodeljuju najboljim studentima završne godine osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija.

Kao i ranijih godina Fondacija je odlučila da stipendira dva najbolja studenta Filološko-umetničkog fakulteta, jer se na ovom Fakultetu odvijaju studijski programi iz dva polja, polja društveno-humanističkih nauka – oblast filologija i polja umetnosti.

Uvidom u prispele predloge, Komisija je konstatovala da su Ekonomski fakultet i Prirodno-matematički fakultet, predložili po dva kandidata sa prosečnom ocenom 10 koji ispunjavaju propisane uslove konkursa.
S toga je ove godine odlučeno da se stipendira 15 studenata.

Svečanom akademijom  obeležena je školska slava Sveti Sava i osnovnim i srednjim školama u Kragujevcu.

PRVA KRAGUJEVAČKA GIMNAZIJA

 

DRUGA KRAGUJEVAČKA GIMNAZIJA

TEHNIČKA ŠKOLA

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.