Svetski bestseler „Ako krvariˮ Stivena Kinga u prodaji

Kultura

Četiri nove priče

Od autora bestselera, nenadmašnog pisca horor romana i majstora kratke fikcije, stiže nam prava mračna gozba za sva čula. Gospodar natprirodne katastrofe vraća se sa četiri nove priče. Uvek moćne I nezaboravne, priče Stivena Kinga vode nas na intrigantna I zastrašujuća mesta, pripovedajući o skrivenim silama koje nas proganjaju. Prikazujući Kingovo majstorstvo u punom sjaju, Ako krvari pokazuje da su neke teme večne – teme zbog kojih ćete zadrhtati od užasa – i implicira da se dobrota i prolazno iskustvo zadovoljstva mogu naći i na najstrašnijim mestima.

U naslovnoj priči Ako krvari – Holi Gibni iz detektivske agencije „Ko nađe – njegovoˮ prati vesti o užasnoj eksploziji u školi i uočava nešto sumnjivo kod televizijskog reportera koji je prvi prispeo na mesto događaja, zbog čega odlučuje da na svom prvom samostalnom slučaju otkrije šta taj čovek skriva.

Pored ovog nastavka „Autsajderaˮ nalaze se još tri neodoljive pripovetke: „Telefon gospodina Hariganaˮ predstavlja nam mladog Krejga, koji upoznaje džangrizavog poslovnog čoveka u penziji s čudesima pametnog telefona; „Čakov životˮ je životna priča u tri čina – ispričana obrnutim redom – o čoveku čije se lice pojavljuje na bilbordu; „Pacovˮ nas upoznaje s piscem u stvaralačkoj krizi, koji se osamljuje u kolibi usred šuma severnog Mejna i sklapa sporazum koji će mu promeniti život.

Jedna od Kingovih velikih briga je zlo, a u zbirci Ako krvari ima ga dosta. Postoji i suprotnost zlu, koja se u piščevoj fikciji često manifestuje kao prijateljstvo, koje može biti i spasonosno.

_Ljudski mozak je konačan – ali um je beskonačan. Njegov kapacitet skladištenja je kolosalan. Kada neko umre, ceo svet propada – svet koji je ta osoba poznavala i u koji je verovala. Razmislite o tome – milijarde ljudi na Zemlji, i svaka od tih milijardi sa svetom u sebi.

– Stiven King

„Izuzetne pripovetke koje potvrđuju Kingovu nadmoćnu vladavinu ovim

književnim oblikom.“ – _Vašington post_

„Napeto… dirljivo… Četiri nove priče, od kojih svaka nudi

klasične Kingove teme, sa osobenim obrtom.“ – _Obzerver_

„Remek-delo iz pera vrhunskog pripovedača.“ – _Dejli ekspres_

„Moćan dodatak Kingovom opusu.“ – _Buklist_

U planu je TV adaptacija sve četiri priče iz zbirke, koja će podsetiti čitaoce zašto je briljantni King i u petoj deceniji pisanja i objavljivanja žanr za sebe.

Stiven King autor je više od šezdeset romana i preko dve stotine priča. Godine 2003. dobio je Nacionalnu književnu nagradu za izuzetan doprinos američkoj književnosti.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.