Takmičenje mladih kompozitora u okviru – Internacionalnog festivala „Isidora Žebeljan”

Društvo Kultura

U cilju očuvanja sećanja na lik i delo jedne od naših najznačajnijih kompozitorki, Isidore Žebeljan, u junu mesecu ove godine će, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, biti održano prvo izdanje Internacionalnog festivala „Isidora Žebeljan”, u organizaciji Muzičke omladine Kragujevac.

Ideja je da se bijenalno, na svake dve godine, organizuje ova manifestacija, u čast prerano preminule, na svetskoj muzičkoj sceni najizvođenije srpske kompozitorke, Isidore Žebeljan. Program Festivala će činiti koncerti umetničke muzike, predavanja, okrugli stolovi, emitovanja opera, intervjua i drugih video materijala, kao i takmičenje mladih kompozitora, koje ima za cilj podsticanje i promociju njihovog stvaralaštva među domaćom i inostranom publikom.

Poziv za slanje kompozicija je već otvoren i trajaće do 9. maja, do kada će svi zainteresovani mladi kompozitori, bilo koje nacionalnosti, moći da pošalju do dve kompozicije, bez ograničenja po pitanju vremena njihovog nastanka.

Pristigle kompozicije će oćenjivati tročlani internacionalni žiri, sastavljen od eminentnih muzičkih umetnika.

Propozicije za učešće na takmičenju, kao i link za slanje prijava možete pronaći na fejsbuk stranici Muzičke omladina Kragujevac fb.com/muzicka.omladina.kg, ili na sledećem linku:

https://drive.google.com/file/HYPERLINK „https://drive.google.com/file/d/1K7fYhW_3QIgHGnWOAzYiold9CKJaMfT4/view?usp=sharing“d/1K7fYhW_3QIgHGnWOAzYiold9CKJaMfT4/view?usp=sharing

Detaljan program Festivala će se znati nakon rezultata konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti kulture.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.