TEHNIČKA DOKUMENTACIJA ZA AUTOBUSKU STANICU I MOST U TRMBASU NEDELJU DANA PRED IZBORE

Grad

Gradsko veće je na danas održanoj sednici dalo saglasnost Gradskoj upravi za razvoj za pokretanje postupaka javne nabavke za uslugu izrade projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju autobuske stanice sa pratećim sadržajem i pristupnim saobraćajnicama, izvođenje radova na izgradnji mosta u selu Trmbas, kao i za izradu projektno – tehničke dokumentacije i izgradnju mosta preko Bresničkog potoka sa pristupnim saobraćajnicama.

Članovi veća dali su i saglasnost za zaključenje Ugovora o izgradnji vodovodne linije i linije fekalne kanalizacije u ulici Marka Zagorca između Gradske uprave za razvoj i JKP“ Vodovod i kanlizacija“. Sredstva za realizaciju tih projekata u vrednosti 86,2 miliona dinara planirana su Odlukom o budžetu grada .

Na sednici je donet i zaključak o raspisivanju oglasa za zauzeće javne površine za postavljanje dečijih automobila u Velikom parku kod fontane i privremenog montažnog objekta za poslovnu promociju u Ekstra zoni putem javnog nadmetanja, a na period od 1. jula do 31. decembra tekuće godine. Oglas će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca: www.kragujevac.rs, a krajnji rok za podnošenje prijava je 18. jun u 12 časova.

Doneto je i rešenje o odobravanju posebnih programa osam sportskih organizacija u iznosu od dva miliona dinara. Na predlog Stručne komisije, kriterijume propisane Pravilnikom ispunili su fudbalski klubovi “Vodojaža” i “Korićani”, Nacionalni sportski savez “3×3 basket“, Sportski klub „Foka“, Ronilačko udruženje „Scuba libre“, Klub malog fudbala “Kragujevac wild boars“, Atletski klub “Šumadija” i Karate klub “Junior” , čija će realizacija doprineti ostvarenju potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji grada Kragujevca.

Gradsko veće usvojilo je i zaključak Komisije za utvrđivanje predloga za izbor dece, omladine, nastavnika i pratilaca, da se ove godine međunarodna razmena učenika ne realizuje usled pandemije korona virusa, kao i preprouke Ministarstva prosvete da se đačke ekskurzije ne organizuju u inostranstvu. Gradovi Siren i Pitešti iz bezbednosnih razloga već su otkazali dolazak svojih učenika.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.