Tim sa Instituta za fiziku PMF-a, nagrađen sa 4 nagrade za doprinos i razvoj nauke

Društvo

Na svečajnoj dodeli priznanja za doprinos promociji nauke u Srbiji, tim sa Instituta za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu nagrađen je sa 4 nagrade.

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, u ponedeljak 11. jula, Centar za promociju nauke dodelio je priznanja organizacijama i pojedincima čiji su projekti odobreni na Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke. Odabrani projekti predstavljaju originalne ideje, koje će se realizovati tokom naredne godine u gradovima širom Srbije.

Na svečanoj dodeli priznanja učesnicima javnog poziva se obratio i Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, kao i v. d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić.

Ministar Branko Ružić je istakako važnost ovakvih programa u podizanju naučne pismenosti i kritičkog razmišljanja u našoj zemlji, i govorio o povezanosti CPN i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Rektor prof. dr Vladan Đokić je potom govorio o saradnji ove dve institucije i zajedničkih ciljeva, kao i vrednosti ulaganja u nauku. Nakon toga je dr Marko Krstić predstavio rezultate ovogodišnjeg javnog poziva, i uručio priznanja najboljim učesnicima.

Izvor: cpn.edu.rs

Fotografije: Prirodno-matematički fakultet

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.