Topola u saradnji sa razvojnim biznis centrom iz Kragujevca realizuje nekoliko projekata

Društvo

U opštini Topola je održan uvodni sastanak predstavnika razvojnog biznis centra iz Kragujevca i predstavnika opštine Topola kako bi se dogovorila saradnja i realizacija izuzetno važnog projekta koji se tiče socijalnog stanovanja. Projekat je podržan od strane Međunarodne organizacije ujedinjenih nacija (UNOPS).

  • Iz sredstava Evropske unije, opština Topola je obezbedila kroz ovaj projekat preko 400.000 dolara za realizaciju programa i nove usluge socijalnog stanovanja kroz koje će zapravo biti pomognuto 15 najugroženijih porodica sa teritorije opštine Topola romske nacionalnosti i porodice koje su žrtve porodičnog nasilja koje će moći da reše stambeno pitanje. Pored kuća biće obezbeđena podrška u vidu različitih obuka, kao i mogućnosti za pokretanje sopstvenog posla. Opština Topola i razvojni biznis centar već godinama sarađuju, uspešno smo realizovali više projekata. Jedan od njih je efikasno upravljanje imovinom EXCANGE 5 koji je završen prošle godine i proglašen je za primer dobre prakse, a tu je projekat vezan za vinogradarstvo, rekla je za TopPres, Marija Stojadinović iz razvojnog biznis centra Kragujevac.

Opština Topola već duže vreme realizuje razne infrastrukturne projekte i u zadnjih par godina ti projekti su realizovani u saradnji sa Kancelarijom ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

  • Ova kancelarija ima veoma pozitivno iskustvo sa opštinom Topola jer smo sve te projekte realizovali na vreme i u roku i opravdali smo sredstva. To su bili projekti, izrada plana detaljne regulacije u opštini Topola kao i izrada projektno tehničke dokumentacije za sistem navodnjavanja u Vinči i Plaskovcu kao i projekat uspostavljanje geografskog informacionog sistema za područje opštine Topola. Kancelarija UNOPS, nas je pozvala da i dalje sarađujemo kroz projekat EU pro plus, staviće se akcenat na tri cilja. Opština Topola je dosta radila na socijalnoj zaštiti, sada ćemo više raditi na projektima ekonomskog razvoja. Topola će i dalje nastaviti saradnju sa razvojnim biznis centrom i imamo pozitivana iskustva sa njima, kazala je Jasna Miljković, rukovodilac odeljenja za finansije opštine Topola.
Piše: Top press
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.