Traže se projektanti za izgradnju Severne obilaznice oko Kragujevca

Ekonomija Grad

Javno Preduzeće Putevi Srbije raspisalo je javnu nabavku za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti izgradnje Severne obilaznice oko Kragujevca. Vrednost je procenjena do 41,66 miliona dinara bez PDV-a.
Trasa Severne saobraćajnice je dužine oko 22 km, a njenom izgradnjom stiču se uslovi za izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra Kragujevca, kao i poboljšanja uslova sa aspekta životne sredine, smanjenja aerozagađenja, buke…
Takođe, ovom trasom će se brže povezati tranzitni tokovi na pravcu državni put IA-A1 (E-75) u Batočini preko Kragujevca do državni put IA-A5 (E-761) u Mrčajevcima.
Rok za predaju ponuda je 4. decembar, a više detalja pogledajte OVDE.

Piše: eKapija
Tagovi:

2 komentara

  1. 40godina zarobljeni stanovnici na liniji planirane trase cekaju da se nesto promeni, ili da se odustane od toga ili da se konacno to zavrsi…ovako nemoze da se gradi, ne moze da se renovira, sve stoji i ceka se…grad je dekintiran ,nema novca za zavrsetak projekta…

  2. Glas Šumadije ovu temu prati od početka i nije u pitanju 40 godina nego 4 godine i sve je bilo spremno https://www.glassumadije.rs/wp-content/uploads/2018/04/Dopis-Vlad%D0%B5-RS-ka-Aleksandru-Rudniku-2.pdf da se krene sa obilaznicama 2016 . A sve je tada i stalo zbog Većnice iz Investicija koja je bila nesposobna a koju je srećom Dašić promenio ali i zbog Radomira koji je doveo čoveka iz NS koji se posvadjao sa Zoranom Mihajlović i koja ga je smenila sa mesta direktora Republičke Agencije za prostorno planiranje. Zbog tog iz NS i Radomira koji ga je postavio na mesto direktora Urbanizma, nisu ni hteli da KG daju ništa 5 godina a Rudnik koji je obezbedio to investiranje ( vidi se iz dopisa) nije hteo da se učlani u SNS i da ispuni želje Radomira da otpusti svojih 15 koleginica i kolega i zato je znaju to svi u Urbanizmu i napustio preduzeće. Dokumentacija se tek sada radi i obilaznicu ne mogu da je završe sa izgradnjom još bar 5.10 godina a do tada kroz centar buka, gasovi i saobračajke. Tog iz NS u urbanizmu Dašić ne sme da menja i taj će da nastavlja da uzima dnevnice od NS do Kragujevca i da mešetari i muva po Kragujevcu jer će verovartno i za Dašića da muva kao za kuma i zato ga i ne smenjuje . A kakvo su Dašićevi kadrovi vidi se preko Glavnog urbaniste koji je zadržao posao u Elektrošumadiji , gde ima odgovoran posao da meri debljinu maltera na trafo stanicama a rekreativno će da obavlja poslove Glavnog urbaniste samo da bi kao Predsednik Komisije za planove tastu i ženi nabacivao poso za projektovanje u njenom privatnom birou. Dašić se vidi se sad iz aviona ništa ne pita i samo ubacuje korumpirane neznalice iz stranke, jer nema nikoga ozbiljnog ko ga podržava, iako je Vučić rekao da će zvati nestranačke stručnjake , Dašić sada bruka i sebe i grad Kragujevac i ne treba mu verovati da će da menja bilo šta kad su mu kadrovi gori nego što ih je kum imao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.