Treća međunarodna nedelja zaposlenih na kragujevačkom Univerzitetu

Društvo Grad

Univerzitet u Kragujevcu organizuje Treću međunarodnu nedelju zaposlenih u periodu od 7. do 11. juna 2021. godine u okviru koje će Univerzitet u Kragujevcu posetiti više od tridesetoro zaposlenih – nastavno i administrativno osoblje sa partnerskih univerziteta u Rumuniji, Poljskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Domaćini Međunarodne nedelje zaposlenih, Univerzitet u Kragujevcu i Odeljenje za međunarodnu saradnju, potrudiće se da kolegama iz inostranstva predstave realizaciju Erazmus+ programa mobilnosti na Univerzitetu u Kragujevcu u izazovno vreme pandemije korona virusa, da pokažu primere dobre prakse u realizaciji jednog od najvećih projekta finansiranog od strane Evropske Unije, kao i da goste kroz različite obilaske i predavanja upoznaju sa kulturno-istorijskim nasleđem Kragujevca i Srbije, srpskim jezikom, istorijom, kulturom i tradicijom, dok će gosti iz inostranstva studentima i zaposlenima na Univerzitetu u Kragujevcu predstaviti svoje visokoškolske institucije.

Prvog dana Međunarodne nedelje, u ponedeljak 7. juna 2021. godine sa početkom u 10.30 sati u Svečanoj sali Rektorata, prisutne će pozdraviti rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, kao i predstavnica Nacionalne Tempus kancelarije gospođica Tatjana Stanković.

Organizovanje Treće Međunarodne nedelje još jednom potvrđuje posvećenost Univerziteta u Kragujevcu procesu internacionalizacije, podizanju nivoa vidljivosti našeg univerziteta, kao i daljem unapređenju visokog obrazovanja u okvirima evropskog prostora.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.