Tri dana muzike u Kragujevcu za Đurđevdan

Društvo

U Kragujevcu će povodom Dana grada – Đurđevdana 5., 6. i 7. maja biti organizovan muzički spektakl na platou ispred Skupštine grada, a planiran je i vatromet. Nastupiće brojni izvođači, među kojima su Jelena Tomašević, Osvajači, prvaci Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, orkestar „Bellezza Serba“, Kragujevački simfonijski orkestar i hiphoperi. To je za InfoKG izjavio direktor Doma omladine, Nebojša Jakovljević. 

Od prošle godine Đurđevdnaski koncerti se ponovo organizuju na platou ispred Skupštine grada. Tako će biti i ove godine, a Kragujevčane očekuje trodnevni muzički sepktakl uz vatromet. 

U susret Danu grada, 5. maja od 20 do 21 čas nastupiće Jelena Tomašević, a nakon toga koncert će održati grupa Osvajači sa gostima iznenađenja. Podsetimo da su Osvajači u oktobru prošle godine u MTS dvorani u Beogradu održali koncert povodom 30 godina postojanja. Tada su im gosti bili Kiki Lesandrić iz Pilota, Sead Lipovača Zele iz Divljih jagoda, Zoran Milanović iz Smaka i Nikola Mijić iz Alogije. Ko će im biti gosti iznenađenja na Đurđevdanskom koncertu ostaje da vidimo. 

Na Dan grada koncert počinje od 19:30 časova kada će nastup u okviru koncertne serije “Putevima srpskih lepota” održati eminentni umetnici, prvaci Opere Narodnog pozorišta u Beogradu: Ljubica Vraneš i Dragoljub Bajić, dirigentica Dragana Radaković i orkestar „Bellezza Serba“. Program je sastavljen od najlepših numera filmske muzike, svetski poznatih hitova, kancona… 

Od 21 čas planiran je koncert “Prolećna simfonija”. Na njemu će nastupiti Kragujevački simfonijski orkestar sa gostima. Sve će to biti upotpunjeno i vatrometom. 

Đurđevdanski koncert će biti održan i 7. maja na kom će nastupiti poznati hiphoperi. 

Dom omladine organizuje trodnevni muzički spektakl za Đurđevdan, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Izvor: InfoKG

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.