TRI NAGRADE ZA KUD IZ BADNJEVCA

Društvo

Kulturno umetničko društvo „Vuk Karadžić“ iz Badnjevca, na Smotri folklornih ansambala sela Srbije, održanoj krajem juna u Kličkovcu kod Požarevca, osvojilo je tri nagrade u jakoj konkurenciji. Na završnoj večeri 22-ge smotre KUD iz Badnjevca osvojio je prvu nagradu za najbolje izvedenu koreografiju. Drugu nagradu kao najbolji vokalni solista, osvojio je Vasa Milenkov iz istog KUD-a, a drugu nagradu dobili su i za sveukupan plasman na Smotri folklornih amaterskih društava sela Srbije. Smotru su organizovali Savez folklornih amatera sela Srbije i grad Požarevac.

Već u sredu 4. jula, KUD iz Badnjevca kreće na turneju, koja će trajati od 6. do 10. jula. Oni putuju na prelepo grcko ostrvo Elafonisos, koje se nalazi na samom jugu Peloponeza, oko 350 kilometara južno od Atine, na revijalnu smotru, na kojoj će se predstaviti našim koreografijama.

Posle turneje KUD „Vuk Karadžić“ u saradnji sa Kulturno turističkim centrom Batočina, 12. jula, organizuje „Petrovdanski sabor“, koji počinje u 19časova i 30 minuta. Posle velikog broja kulturno umetničkih društava iz Srbije, Makedonije i sa Novog Zelanda, nastupiće i poznati bend „Forte piano“ koji je zadužen za zabavu mladih.

Piše: GTO

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.