TRODNEVNI PROGRAM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Grad Kultura

Dan državnosti Srbije, 15. februar, u Kragujevcu će biti obeležen organizovanjem više prigodnih manifestacija.

U okviru trodnevnog programa biće organizovana naučna konferencija posvećena ulozi Kragujevca u stvaranju moderne Srbije, izložba na temu arhitekture prve srpske prestonice, kao i tradicionalna Svečana akademija u Staroj skupštini.

Obeležavanje Sretenja počinje 13. februara naučnim skupom u zgradi Stare skupštine na kome će biti reči o ulozi i značaju Kragujevca u vreme kada je bio prestonica moderne Srbije.

Tog dana biće upriličena i promocija treće edicije “Milošev venac“ u organizaciji Zavoda za zaštitu spomenika kulture, takođe u zgradi Stare skupštine.

U Konaku kneza Mihaila, 14. februara biče otvorena izložba arhitekte Veroljuba Trifunovića “Arhitektura prestonog Kragujevca“ u 18 sati, dok će se od 20 časova, u holu Druge kragujevačke gimnazije, delima srpskih autora predstaviti hor “Šlezinger“, što će biti prvi deo koncerta, dok će se u drugom delu koncerta, uz pratnju “Šlezingera“, predstaviti kragujevačka umetnica Danica Krstić.

Tradicionalna Svečana akademija, ove godine osmišljena je prema scenariju kragujevačkog reditelja Dragana Jakovljevića i održaće se u dva dela koji će biti izvedeni u porti Stare crkve i zgradi Stare skupštine, na Sretenje,15. februara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.