Tržnica – od sjaja do očaja (VIDEO)

Društvo Grad Video

Pred očima građana nekadašnje prestonice moderne Srbije – Kragujevca, nikla su dva betonska bunkera ispred zaštićenog objekta kulture, jedne od najlepših i najstarijih pijaca na Balkanu.

Samo koji mesec ranije, taj isti objekat na očigled tih istih građana, urušio se po prvi put u svojoj gotovo pun vek dugoj istoriji.

Tagovi:

2 komentara

  1. Žalosno je to sa bunkerima, ali svi iz videa samo pričaju o posledicama! Arh. Soković koji na ovi temu takodje dao izjave se kao bori za stare zgrade a na mestu kuće arheologa Srejovića je napravio modernu zgradurinu ! Ima opisano rušenje Srejovićeve kuće i na internetu https://www.researchgate.net/publication/328725894_NOVI_INSTRUMENTI_PLANIRANJA_PROSTORA_U_TRZISNIM_USLOVIMA_PROCENA_VREDNOSTI_NEPOKRETNOSTI Gradonačelnik Dašić je Sokovića na 49 sednici Veća https://www.kragujevac.rs/lokalna-samouprava/gradsko-vece/odluke-gradskog-veca/ izgleda za te zasluge postavio u radni tim za Arsenal da bi i njega srušio do temelja ako zatreba !

  2. Arhitekta Soković nije mogao sam sebi da odobri rušenje ! To je mogla samo tadašnja direktorka Zavoda za zaštitu Mirjana Andrić. Za to rušenje kasnije je nagradjena funkcijom direktorke Republičkog Zavoda https://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=405&cl=36 koji je bio zadužen za ARSENAL. Za vreme od dva mandata iako je iz Kragujevca, nije uspela da izdvoji ni jedan dinar za ARSENAL! On se u njenom mandatu i urušio i to niko i ne pominje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.