Tržnica pod lupom Odeljenja za suzbijanje korupcije Beograd

Društvo Grad

Krivična prijava zbog urušavanja dela stare gradske Tržnice u Kragujevcu, trenutno se nalazi u Odeljenju za suzbijanje korupcije u Beogradu, potvrđeno je za portal Glas Šumadije iz Policijske uprave u Kragujevcu.

Radeći na priči o tome kako se vrši rekonstrukcije Tržnice, Glas Šumadije je još pre mesec dana zatražio od Policije odgovore na pitanja u vezi sa krivičnom prijavom koju je podneo gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu.

Krivična prijava podneta je u julu 2020. protiv Nemanje Dimitrijevića, direktora JKP Šumadija, kao i protiv NN lica zbog urušavanja dela Tržnice.

U prijavi se između ostalog navodi da postoji sumnja da prilikom izrade projektno-tehničke dokumentacije, izvođenja radova i vršenja poslova nadzora nad radovima nisu bili propisno izrađeni elaborat zaštite susednog objekta – zgrade Tržnice, kao ni geomehanički elaborat kojim bi se potvrdilo da je bezbedno graditi ukopani objekat na toj lokaciji, te da je na taj način bila ugrožena statička stabilnost objekta što je i dovela do urušavanja dela Tržnice.

Podsetimo, Tržnica izgrađena 1929. objekat pod zaštitom države, urušio se 06. jula 2020. godine, prilikom prve velike rekonstrukcije. Rok za završetak radova na rekonstrukciji bio je decembar 2020. dok se, novi kraj radova, očekuje u junu tekuće godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.