Turisti prioritet za vakcine

Društvo

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu, na inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, omogućila je svim turističkim agencijama da svoje klijente, ukoliko izraze želju, prijave za prioritetnu imunizaciju protiv korona virusa.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da novi servis portala eUprave značajano olakšava građanima koji nisu vakcinisani, odnosno nisu stigli da se na vreme prijave za vakcinaciju posredstvom portala eUprave, a nameravaju da putuju u inostranstvo.

Ona je napomenula da prioritet svakako ima 220.000 putnika koji bi trebalo da iskoriste vaučere za zamenska putovanja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović objasnio je da građani koji su uplatili turističke aranžmane stiču pravo na prioritetnu vakcinaciju na osnovu uplate putnog aranžmana, pri čemu turističke agencije unose i datum putovanja kako bi građani na vreme dobili i prvu i drugu dozu vakcine.

Izvor: Fonet

Foto: mtt.gov.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.