U akciji „Zajedno za dečije osmehe“

Grad

Grad Kragujevac, Kancelarija za mlade Kragujevac i Prva tehnička škola su se priključili humanitarnoj akciji „ZAJEDNO ZA DEČIJE OSMEHE“. Akciju organizuje Fondacija „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“ u saradnji sa Zvaničnim glasilom SPC za decu ”Svetosavsko zvonce”. U vremenima kada je zbog načina života i borbe za egzistenciju sve manje vremena koje možemo da provedemo sa najbližima, želimo da usrećimo svako dete u našoj zemlji. Pogotovo želimo da deca u najugroženijim sredinama znaju da nisu sami i da smo još uvek zajednica u kojoj brinemo jedni o drugima. Posebnu pažnju želimo da pokažemo prema deci u najsiromašnijim sredinama na teritoriji Srbije a sa posebnim osvrtom i pažnjom na decu sa Kosova i Metohije.

Cilj humanitarne akcije je prikupljanje finansijskih sredstva, slatikiša, igračaka i školskog pribora, odeće i obuće i drugo, za pravljenje paketića. Pokrenuta je i velika SMS akcija, sa željom da se pošalje 100 000 poruka na humanitarni broj Fondacije 4334, a sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za podizanje i obnovu kuća ugroženim višedetnim porodicama na teritoriji Republike Srbije.

Prva tehnička škola je kao i uvek podržala i ovu humanitarnu akciju. Predsednik Đačkog parlamenta, Nemanja Rajić je sa svojim timom organizovao prikupljanje grickalica i pravljenje paketića. Napravljeno je 80 manjih paketića za humanitarnu akciju „ZAJEDNO ZA DEČIJE OSMEHE“ i 6 većih paketića za obdanište Kolibri.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.