U firmi „Just naturale“ tvrde da su bili raspoloženi za dogovor sa gradom

Ekonomija Grad

Prema informacijama do kojih je došao Glas Šumadije, bilo je gotovo izvesno da će gradnja na zapadnoj strani jezera Bubanj u Kragujevcu biti zaustavljena, kao i da će rešenjem biti zadovoljan investitor i gradska vlast. Navodno su vođeni pregovori o zameni lokacija, usmeni dogovori postignuti, ali u poslednjem trenutku do realizacije nije došlo.

Onda je firma „Just naturale d.o.o.“, koja je vlasnik parcele uz jezero Bubanj, ogradila svoj deo, a pojavio se i bager. Reagovala je Narodna stranka u Kragujevcu, a danas je odgovorila i Srpska napredna stranka.

U preduzeću „Just naturale d.o.o.“ kažu da poštuju sve pravne propise, kako republičke, tako i gradske. Tvrde da su se stekli svi uslovi da se usvoji projektno tehnička dokumentacija, ali da su „usmeno obavešteni“ da gradska Komisija za planove „neće raditi do izbora novog gradskog urbaniste.

  • Kada je komisija u decembru prošle godine trebalo da razmatra Urbanistički projekat za lokaciju Jezero, odlučeno je da se plan vrati investitoru na dopunu, zatražen je novi list nepokretnosti, izmena beznačajnih tehničkih grešaka i tumačenje JP Urbanizam određenih odredbi važećeg planskog akta koji je opšti pravni akt. Investitor je odavno ispunio te zahteve, navode u „Just naturale d.o.o.“

Kažu još da im je bivši član Gradskog veća za investicije (Vladimir Dobi, prim. Glas Šumadije) preneo „političku poruku“ da je „u interesu grada da se na jezeru Bubanj ništa ne gradi, iako je planski dozvoljeno“. Ističu da su „čekali poziv odgovornih“ u lokalnoj samoupravi, da su više puta pisali gradonačelniku Nikoli Dašiću, ali da do susreta nije došlo.

  • Primetili smo da je grad Kragujevac, koristeći republička sredstva, na našoj parceli izgradio javne objekte – kompletnu rasvetu, trim staze, deo trotoara, čime je povredio pravo na imovinu

Glas Šumadije je već pisao da je reč o izgradnji na parceli koja se nalazi na Lepeničkom bulevaru, tačnije bulevar je sa jugoistočne strane. Reč je o parceli koja je prema katastru gradsko građevinsko zemljište, a svojinski pripada Društvu sa ograničenom odgovornošću „Just naturale d.o.o.“ koja svoje sedište ima u korporativnoj kancelariji u ulici Jovana Ristića.

UP za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije za izgradnju višeporodičnog poslovno-stambenog objekta na kp.br. 10825/21 KO Kragujevac 4

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.