U Kliničkom centru Kragujevac inficiran 91 zaposleni

Doba korone Društvo Video

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je danas da je trenutno 91 zaposleni u toj bolnici inficiran korona virusom.

Sazdanović je rekao da zaraženi radnici ne rade, a svi oni koji su bili u kontaktu sa njima, nalaze se u izolaciji, te je zbog toga Klinički centar angažovao sve dodatne kadrovske resurse.

  • Specijalizanti hirurgije, njih 32, juče su završili obuku i od danas su u kovid bolnicama kao pomoć našim infektolozima, pulmolozima, i anesteziolozima, rekao je Sazdanović.

On je kazao da se u odnosu na ranije talase epidemije sada suočavaju sa „importovanim“ slučajevima zaraze, odnosno zaražavanjem osoblja van bolnice.

  • U julu smo imali relativno malu zaraženost, sada je to na 3.2 do 3.3 odsto od ukupnog broja zaposlenih, što je podnošljivo, rekao je Sazdanović.

On je naveo da je zahvaljujući zapošljavanju novih zdravstvenih radnika u poslednjih pet godina KC Kragujevac sada spreman za ovakve situacije.

  • Za pet godina zaposlili smo 570 ljudi i sada ukupno imamo 2.705 zaposlenih. Najveći broj lekara je zaposlen krajem aprila ove godine, pred kraj prvog talasa epidemije. Tada smo zaposlili 245 novih radnika, od toga 117 lekara, rekao je Sazdanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.