U kontroli ugostiteljskih objekata uhapšen vlasnik poznatog kragujevačkog restorana

Doba korone Društvo

U kragujevačkom restoranu ‘’Oranica’’,  noćas je prilikom inspekcijske kontrole poštovanja protivepidemijskih mera, došlo do incidenta, posle koga je uhapšeno šest osoba, među kojima i J.M. vlasnik restorana, saznajemo od izvora koji je prisustvovao tom događaju. U toku noći, komunalna i sanitarna inspekcija i komunalna milicija, kontrolisale su rad više ugostiteljskih objekata za koje su imali prijavu da rade mimo dozvoljenog vremena i da je u njima veliki broj gostiju.

Prema našim saznanjima, komunalne inspekcijske službe su  prema prijavi koju su dobili, u restoranu ‘’Oranica’’ oko 22 sata, zatekle više od sto gostiju.  U združenoj akciji inspekcijskih službi,  vlasniku objekta je izrečen prekršajni nalog, a kako saznajemo, organizatori slavlja odbili su da isprazne lokal, posle čega su na teren izašli  pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu.

Nezvanično saznajemo da su se organizatori privatne proslave prema policiji ‘’drsko ponašali’’, vređali  policijske službenike i odbili da daju lične isprave. Kragujevačka policija je zbog takvog ponašanja, privela šest osoba, među kojima su vlasnik restorana J.M. i jedan poznati kragujevački biznismen. Protiv njih su, nezvanično saznajemo, podnete prekršajne prijave zbog drskog ponašanja i vređanja službenih lica. Oni su u toku noći privedeni  u policijsku ispostavu i određeno im je zadržavanje do dovođenja kod nadležnog Prekršajnog suda u Kragujevcu.

U restoranu ‘’Oranica’’ našem portalu je potvrđeno da je noćas došlo do incidenta i hapšenja nekoliko osoba, među kojima je i vlasnik restorana J.M.  Kako nam je pojašnjeno, u objektu je bila organizovana privatna proslava, koju je zbog jendog porodičnog događaja, za svoje prijatelje organizovao vlasnik ‘’Oranice’’.

U kontroli izrečeno više prekršajnih mera

Tokom noći u Kragujevcu je kontrolisano više objekata, za koje su komunalana i sanitarna  inspekcija i komunalna milicija imale prijavu da rade posle dozvoljenog radnog vremena, koje je zbog vanredne situacije do 21 sat.  Prekršaj je evidentiran u šest poznatih restorana i kafića, a republička sanitarna inspekcija će, nezvanično saznajemo,  doneti mere koje će biti primenjene u ovim prekršajima.

Podsetimo, kragujevački ugostitelji, članovi Udruženja ugostitelja u osnivanju,  u petak 16.oktobra protestovali su ispred Gradske uprave i od gradskih zvaničnika zahtevali da im se, tokom vanredne situacije dozvoli rad do 23 sata. Komandant kriznog štaba i gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, obećao je da će se u Vladi Srbije založiti za duže radno vreme kafića i istovremeno najavio rigoroznije kontrole i sankcionisanje svih ugostiteljskih objekata koji budu kršili protivepidemijske mere.

Piše: Aleksandra Petrović, Nova.rs

Tagovi:

2 thoughts on “U kontroli ugostiteljskih objekata uhapšen vlasnik poznatog kragujevačkog restorana

  1. I treba. Nije korona samo da se sirotinja zatvara, a biznismeni šire. Čuj, privatna proslava vlasnika. To može u privatnom objektu, a ako je ugostiteljski objekat se smatra da vrši poslovnu aktivnost. Odavno je Jova zaslužio ovako nešto, to najbolje znamo mi koji živimo u okolini njegovih objekata

  2. Sve se slazem. Bogati misle da za njih ne vaze pravila. Uskoro ce da nam ulaze po kucama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.