U Kragujevcu održan protest: Odmah pustiti grejanje, ili radikalizacija

Grad
  • Grejanje odmah. Grejanje večeras. Radikalizovaćemo protest u ponedeljak, pa neka gradska vlast razmišlja šta će da radi. Gradsko veće donosi protivzakonite odluke. Dogrevamo hladne stanove stanove strujom, a cele godine plaćamo Energetici, rekao je na protestu Nikola Nešić, narodni poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije.

Na protestu je bilo oko 200 građana, policija je obezbeđivala skup a saobraćaj u ulici Nikole Pašića nije prekidan. Okupljanje je trajalo 30 minuta, a sa zvučnika su grmele pesme grupe Beogradski sindikat.

Podsetimo, Gradsko veće je najpre 14.oktobra odlučilo o odlaganju početka grejne sezone „najkasnije do 1. novembra“, posle čega su iz opozicije pozvali da se radijatori bar „smlače“, ali kako nije bilo reakcije – najavili su građanski protest za danas.

Posredstvom gradske Radio televizije Kragujevac, obratio se direktor Energetike Andreja Ilić i sinoć najavio početak grejne sezone za 28.oktobar.

  • Mi ne pristajemo da budemo žrtve nesposobnosti aktuelne vlasti koja nije u stanju da obezbedi osnovne komunalne potrebe građana, i zbog čijih odluka, u danima za nama, ispaštaju svi, a naročito najugroženije kategorije stanovništva, deca i stari sa zdravstvenim problemima, stoji u saopštenju Organizacionog odbora protesta.

Ističe se da u vreme najnižih zarada i galopirajuće inflacije, nesposobnost gradske vlasti dodatno finansijski iscrpljuje Kragujevčane, koji su primorani da dogrevaju životni prostor, zbog čega će računi za struju biti znatno uvećani.

  • Nećemo dozvoliti da grejanje zavisi od vaše milosti i procene kada je građanima hladno, već ste dužni da postupate u skladu sa propisima, navodi se u saopštenju.

Upozorava se da ako se vlast na taj zahtev ogluši, protest će biti radikalizovan i biće pozvan sud i ostali nadležni organi da utvrde odgovornost svih predstavnika vlasti koji su odlučili da se igraju zdravljem gradjana Kragujevca.

Pored Narodne stranke, još nekoliko opozicionih stranaka u Kragujevcu pozvale su građane na večerašnji protest zbog hladnih radijatora.

Fotografije: Stevan Pajkić
Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.