U Kragujevcu otvoreno predstavništvo udruženja italijanske privrede

Društvo Ekonomija

U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, Mauricija Panica teritorijalnog predstavnika Konfindustrije Srbija za oblast Šumadije i Centralne Srbije, Predraga Lučića direktora Regionalne privredne komore Šumadijskog upravnog okruga, Vladimir Jakovljević dekan Fakulteta medicinskih nauka i Patricio Dei Tos predsednika Konfindustrije Srbija, potpisali su Memorandum o razumevanju. Potpisivanjem tog dokumenta zvanično je otvoreno teritorijalno predstavništvo udruženja italijanske privrede u Kragujevcu – Konfindustrija Srbija, koju će zastupati Mauricio Panico, teritorijalni predstavnik Konfindustrije.

  • Potpisivanjem Sporazuma sa Medicinskim fakultetom i zvaničnim otvaranjem Kancelarije Konfindustrija želimo da pokažemo da smo tu da bismo podržali razvoj industrije i privrednika u ovom delu Evrope ali i ostvarili dobru saradnju sa institucijama RS, rekao je Patricio Dei Tos, predsednik Konfindustrije Srbija.

On je podsetio da je u Srbiji registrovano oko 1300 italijanskih preduzeća koji su deo Konfindustrije pored više od 550 hiljada kompanija u Italiji u kojima radi preko sedam miliona ljudi.

  • Fakultet medicinskih nauka pored svoje edukativne delatnosti u okviru Univerziteta, prepoznat je jer prati trendove u plasmanu nauke i svojih usluga na tržištu, kaže Vladimir Jakovljević dekan Fakulteta medicinskih nauka, a potpisivanje Sporazuma sa Konfindustrijom je skladu sa novim trendovima u obrazovanju i interdisiplinarnom povezivanju popularnih smerova. .
  • Pored predstavništva Privredne komore Mađarske, Konfindustrija je druga značajna poslovna asocijacija sa predstavništvom u Kragujevcu. Ovo predstavlja značajan podsticaj inteziviranja privredne saradnje domaćih i italijanskih kompanija. To je jasan znak daljeg rasta investicione atraktivnosti regiona centralne Srbije i Kragujevca, rekao je Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore Šumadijskog upravnog okruga.

Pre potpisivanja dokumenta, u Kancelariji Konfindustrija Srbija, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i njegovi saradnici sastali su se sa delegacijom iz Italije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.