U KRAGUJEVCU POČELO POTPISIVANJE „SPORAZUMA SA NARODOM“

Grad

U Kragujevcu je počelo potpisivanje Sporazuma s narodom na poziv lokalnog Saveza za Srbiju odnosno Narodne stranke, Demokratske stranke, Dveri i Pokreta za naš grad iz Kragujevca.

Predsednik Gradskog odbora DS Ivan Dubljanin je rekao agenciji Beta da je organizovano prvo potpisivanje Sporazuma s narodom jer su uslovi „sazreli“ s obzirom na obim protesta u Kragujevcu i želju građana da ga podrže.

  • Razlog što do sada nismo na samom protestu Jedan od pet miliona prikupljali proteste jeste što želimo da to uradimo i sa drugim političkim organizacijama kada dodje trenutak na samom protestu, rekao je Dubljanin.

On je kazao da je ključno što se Sporazumom s narodom stranke obavezuju, a gradjani umesto samih obećanja u politici sada imaju i dokaz za ono što im je obećano.

  • Zaista, ovaj ugovor doživljavamo kao moralnu i pravnu obavezu, rekao je Dubljanin.

Prema njegovim rečima, ključna stvar je borba za poštene izbore, fer izborne uslove, jer bi sve drugo u ovom trenutku bilo legitimisanje vlasti i njenog bezakonja u svim sferama.

Predsednik „Pokreta za naš grad“ Dalibor Jekić rekao je za Betu, da Sporazum s narodom treba da dovede do normalizacije stanja u zemlji, u pravosudnom sistemu, medijima i svim sferama života.

  • Težimo da stvorimo jedno normalno društvo u kojem ćemo mi kao političari da se takmičimo sa svojim programima na izborima i da gradjani na osnovu toga odlučuju kome će dati poverenje. Danas nije takva situacija jer stranke i pokreti ne mogu da se predstave u medijima i stvara se jedna kriva slika da je situacija idealna, što nije, rekao je Jekić.

Dodao je da je cilj da se zaustavi propadanje države i da gradjani ostanu u zemlji i žive pristojno od svog rada.

Potpisivanje „Sporazuma s narodom“ traje danas do 14 sati kod hotela Zelengora u centru Kragujevca. Biće nastavljeno i narednih dana na javnim mestima, kao i u prostorijama stranaka iz Saveza za Srbiju u Kragujevcu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.