U Kragujevcu počelo prikupljanje reciklažnog otpada

Grad

Postavljanjem pet mašina za prikupljanje staklene ambalaže, PET plastike, limenki i tetrapak ambalaže, u Kragujevcu je započeta realizacija projekta Reciklažom do vožnje.

Projekat realizujeu JKP Šumadija Kragujevac, operater ambalažnog otpada Sekopak i kompanije Coca-Cola HBC, Apatinska pivara i Tetra Pak.

Član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine Stefan Nikezić, rekao je da je primarni cilj projekta efikasniji rad na sakupljanju ambalažnog otpada, podizanje nivoa svesti i edukacija građana o značaju zaštite prirode i reciklaže. 

  • Grad Kragujevac koji želi status  zelenog grada u potpunosti je svestan značaja efikasnog sistema upravljanja otpadom i važnosti projekata koji se bave pitanjima reciklaže, rekao je Nikezić i najavio  da će u narednom periodu prioritet lokalne vlasti biti rešavanje problema kvaliteta vazduha, zaštite prirode i prečišćavanje otpadnih voda.

Nove mašine su raspoređene ispred Mesne zajednice Stanovo, Medicinske škole Sestre Ninković, kao i ispred zelenih pijaca  u naseljima Aerodrom, Bubanj i Bresnica.

Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov, izjavio je da ta kompanija neprestano preispituje svoj uticaj na prirodu, ali i mogućnosti za unapređenje poslovnih procesa kako bi obezbedili održivu budućnost kompanije, ali i zajednice u kojoj živi i radi.

  • Ulažemo finansijska sredstva, internacionalno znanje i višegodišnje iskustvo kako bi podržali različite inicijative sa ciljem unapređenja postojećeg sistema za prikupljanje ambalažnog otpada, rekao je Atanasov.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.