U Kragujevcu predstavljen novi gradski odbor stranke Rasima Ljajića (VIDEO)

Izbori 2022 Politika

„Znamo kako i imamo tim“, rekao je večeras u Kragujevcu Zoran Rajović, novi predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića:

  • Zajedničkim snagama, znanjem i i radom možemo napraviti od Kragujevca bolje mesto za život, rekao je Rajović na predstavljanju odbora.

Sem što je večeras u Kragujevcu predstavljen novi odbor SDP-a, obelodanjeno je i pristupanje građanskog pokreta „Kragujevačka priča“, pa će partija Rasima Ljajića u Kragujevcu sada imati pet odbornika u gradskom paralmentu

Nekada prvi čovek Kragujevačke priče, sada predsednik Izvršnog odbora SDP-a navodi kako je naša politička istorija prepuna podela:

  • Naša partija pokazuje političku zrelost, odgovornost prema građanima. Nastavićemo da okupljamo ljude, društvene organizacije, okupićemo sindikate, građane, razgovarati sa njima, objasniti da je moguće da iskorače i naprave prvu osnovnu odluku, a to je odluka da menjamo Srbiju.

A da bi do tog cilja došli, uslov je izlazak na lokalnre izbore 2024. godine, i osvajanje ozbiljnog rezultata, ocenjuje podpredsednik Gradskog odbora u Kragujevcu, Bojan Stojadinović.

Odobor je podržao i predsednik SDP-a Rasim Ljajić koji je rakao da je „stranka osnovana u vreme najveće finansijske krize“, da je opstala i ostala na političkoj sceni uprkos svim smetnjama:

  • Zalažemo se za ekonomiju koja može da omogući razvoj za budućnost sledećih generacija i da građanin može da živi od onoga što zaradi, kao i sigurne penzije. Bez jake ekonomije nije moguće imati socijalnu politiku. Kragujevac zaslužuje jaku socijaldemokratsku stransku.

Ljajić je naglasio da će odbor u Kragujevcu imati autonomnost u odlučivanju i radu.

Inače, stranka Rasima Ljajića u Kragujevcu je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Piše: Tijana Stefanović
Snimatelj: Nikola Milovanović

2 komentara

  1. Ovo se zove političko preživljavanje po svaku cenu. Ne čude me Raja i Edis. Oni bi zarad dobijanja mrvice vlasti ušli u svaku stranku, pa makar to bila i Luciferova stranka. Čudi me Bojan Stojadinović. On je po svom političkom opredeljenju bio protivnik naprednjaka, i to u skoro svim političkim aspektima. Znajući to nije mi jasno kako je „progutao“ ulazak u naprednjačku koaliciju. Ili se možda ta njegova sklonost ka naprednjačkom načinu razmišljanja i političkog delovanja do sada nije ispoljavala?

  2. Ma Raja već godinu dana trči počasni krug, gore, u skupštinskom golubarniku, i sam dobro zna, da se posle sledećih lokalnih izbora vraća u školu, da opet predaje matiš. Kolo sreće se okreće!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.