U Kragujevcu promet stanova skočio više nego bilo gde u Srbiji

Društvo Ekonomija

Ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u drugom kvartalu 2021. iznosio je blizu 1,6 milijardi evra.

Kako navodi Republički geodetski zavod u izveštaju sa tržišta nepokretnosti za drugi kvartal 2021, to je dva puta više u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Promet stambenih objekata na nivou države u drugom kvartalu 2021. bio je veći za 82 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Najveće povećanje u obimu prometa stambenih objekata zabeleženo je u Kragujevcu – 139 odsto i Nišu – 138 odsto, a porast je zabeležen i u Novom Sadu za 96 odsto i u Beogradu za 65 odsto. Promet vikendica na nivou države u odnosu na drugi kvartal 2020. godine veći je za osam odsto, a promet pomoćnih objekata za 81 odsto.

U drugom kvartalu 2021. godine je promet stanova na nivou države bio veći za 91 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Gledano po gradovima, u Nišu i u Novom Sadu je zabeleženo povećanje od 101 odsto, u Kragujevcu 92 odsto i u Beogradu 88 odsto.

Najveće povećanje u prometu zemljišta ostvareno je u Nišu – 143 odsto, a povećanje je zabeleženo i u Kragujevcu – 119 odsto, Novom Sadu – 98 odsto i Beogradu – 93 odsto.

Piše: Tanjug
Fotografija: Zoran Lazarević Laki
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.