U Kragujevcu u planu karting staza – Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije

Društvo

Gradska uprava za razvoj i investicije Kragujevca raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju karting staze u ovom gradu. Karting staza je planirana na katastarskim parcelama 870 i 871/7 koje se nalaze u KO Divostin, piše eKapija.

Karting staza bi bila pristupačna svima, deci već od 6 do 7 godina, odraslima bez ograničenja (kako članovima kluba tako i rekreativcima), vozačima oba pola, sa teritorije centralne Srbije ali i šire, na regionalnom i nacionalnom nivou.

Auto-moto karting stazu u Kragujevcu, bi predstavljala stazu koja je zabavnog, edukativnog i rekreativnog karaktera i na kojoj bi se isključivo koristili ekonomični 4t kartinzi sa prigušenim izduvnim sistemima koji ne stvaraju previše buke za vožnju u urbanim zonama – pojašnjeno je u dokumentaciji.

Kompleks kartodroma, kako je precizirano, treba da sadrži karting stazu sa platoom za kartinge (oko 9000m² asfaltirane površine), internu saobraćajnicu i parkinge za posetioce i korisnike (oko 1200m² asfaltirane površine), objekat spratnosti P+1 (oko 400 m² BRGP) za potrebe kartodroma, sa mogućom pratećom namenom ugostiteljstva bez smeštajnih kapaciteta, nadstrešnicu na platou za kartinge (spratnosti P, oko 200m² bruto), kao i dve ulazne kapije i ogradu kompleksa.

Tehničkom dokumentacijom treba da se reši i odvodnjavanje staze, osvetljenje, kao i prateća saobraćajna signalizacija, sve instalacije koje su potrebne za funkcionisanje pratećih objekata, kao i druge zahteve ukoliko se u postupku pribavljanja lokacijskih uslova ispostave kao neophodni za konačnu realizaciju projekta.

– Do samog kompleksa po trasama nekategorisanih puteva planirano je formiranje javnih saobraćajnica, kao produžetak postojećih ulica iz naselja Šumarice i Malih Pčelica. Izgradnja ovih saobraćajnica biće predmet drugog projekta – naglašeno je u dokumentaciji.

Ponude mogu da se podnesu do 21. juna.

Izvor: InfoKG/ ekapija.com
Foto: pixabay.com-ilustracija
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.