U Lapovu u toku javna rasprava o porezu na imovinu

Grad

Do 22. novembra u Lapovu  je u toku javna rasprava o Nacrtu Odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji opštine, kao i o Nacrtu Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu.

U tom periodu, kao i na javnoj raspravi koja će biti održana 22. novembra, na tekstove nacrta ovih odluka moguće je dostaviti sugestije , primedbe, inicijative, komentare i predloge.

Nacrti ovih odluka dostupni su na zvaničnoj intrrnet stranici i oglasnoj tabli opštine Lapovo.

Olgica Čučković, šef odseka za Lokalnu poresku administraciju opštine Lapovo, u izjavi za medije rekla je da je donošenje Odluke o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra zakonska obaveza i da su sve lokalne samouprave dužne da je donesu i objave do 30. novembra, kako bi opštine mogle da naplaćuju porez u sledećoj godini.

  • Odluka o određivanju zone i najopremljenije zone je odluka za koju su se stekli uslovi da se promeni, obzirom da je poslednji put doneta 2014. godine. Došli su nam novi investitori, cena zemljišta je porasla, pa je neophodno prebacivati zemljište iz jedne u drugu, uglavnom višu zonu. Najveći procenat povećanja poreza biće za drugu zonu, možda i do 40 procenata, zaključuje Čučković.

Ona još jednom poziva sve građane da se aktivno uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos donošenju poreskih odluka.

„Projekat se realizuje je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora „
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.