U nedelju otvaranje XV Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala

Grad Kultura

Kragujevac će biti domaćin XV Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, a svečano otvaranje zakazano je za nedelju, 20. avgust. Festival organizuje Muzički centar pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture uz podršku grada Kragujevca i trajaće do 24. avgusta.

Program počinje u 20.30 časova na stepeništu ispred Prve kragujevačke gimnazije, a pola sata kasnije će u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije početi koncert Djevojačkog zbora Zvjezdice iz Zagreba. Koncertom pod nazivom „Pogled prema nebuˮ diriguje Zdravko Šljivac.

Danas je na konferenciji za medije osnivač i umetnički direktor festivala dr prof. Miloje Nikolić istakao da je manifestacija od kulturnog značaja i da će svaki hor nastupati na različitim mestima u gradu počev od Prve kragujevačke gimnazije, Saborne crkve, Doma omladine, hola Druge kragujevačke gimnazije i u kući Đure Jakšića. Svečano otvaranje Festivala je u nedelju koji će otvoriti Frank Lenen, kompozitor i dirigent iz Nemačke, dok je nosilac projekta hor „Liceumˮ.  

Horovi iz Makedonije, Turske i Srbije, gostovaće i u Aranđelovcu i Gornjem Milanovcu.

Inače, Festival kamernih horova i vokalnih ansambala koji se organizuje bijenalno, u neparnim godinama od 2017. postao je deo Evropske asocijacije festivala (EFFE).

Kompletan program festivala:

Izvor: Zvaničan sajt grada Kragujevca
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.