U nedelju postavljana oprema za današnju vojnu paradu u Šumaricama

Društvo Grad

Pripreme za, kako se najavljuje, „do sada najveći taktičko – tehnički zbor, a u okviru manifestacije ‘Otvoreni dan’ u Kragujevcu, koju organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, juče su se privodile se kraju.

  • Pripreme teku po planu i predviđenoj dinamici, izjavio je za sajt Grada, zamenik gradonačelnika Kragujevca, Ivica Momnčilović.
  • Delovi opreme već su tu sistemi PVO, jedan broj helikoptera a do kraja dana sukcesivno stići će i ostala borbena oprema koja će se pakovati do kasno u noć. Montira se kuhinja i šatori u kojima će građani biti u prilici da probaju tradicionalni vojnički pasulj. Celo područje između stadiona Čika Dača i Muzeja „21. oktobar“ je u skladu sa bezbednosnim uputstvima opasano zaštitnom ogradom. Ostaje nam, kazao je Momčilović da svi zajedno uživamo u spektaklu, mada već i sada ima građana koji zastaju i posmatraju pripreme.

U okviru manifestacije „Otvoreni dan“, čiji je početak zakazan za 12.30 biće prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistem NORA, TAMNAVA i ŠUMADIJA, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije. Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa. Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga.

Taktičko – tehničkom zboru u Kragujevcu prisutvovaće predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.