U oktobru u Kragujevcu 155 krivičnih dela, procenat rešavanja veći nego prošle godine

Grad

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Kragujevcu tokom oktobra održali su povoljno stanje bezbednosti na teritoriji Šumadije i ostvarili značajne rezultate rada, navodi se u saopštenju za javnost te policijske uprave.

U PU Kragujevac kažu da je u oktobru povećan procenat rasvetljavanja krivičnih dela u odnosu na isti period prethodne godine, stanje u oblasti javnog reda i mira je stabilno i povoljnije, smanjen je broj prekršaja protiv javnog reda i mira, i nije bilo težih oblika narušavanja javnog reda i mira, dok je u oblasti saobraćaja evidentiran manji broj saobraćajnih nezgoda, kao i nezgoda sa povređenim licima.

Na području Policijske uprave u Kragujevcu u oktobru je evidentirano ukupno 155 krivičnih dela, a rasvetljeno je 68,75 odsto ovih krivičnih dela, što je za 7,64 odsto više u odnosu na oktobar 2022. godine, kada je rasvetljeno 61,11 odsto krivičnih dela.

Od ukupnog broja krivičnih dela izvršenih na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu najveći broj krivičnih dela evidentiran je iz oblasti opšteg kriminala- 143, zatim privrednog kriminala- osam i četiri krivična dela iz oblasti visokotehnološkog kriminala.

Uspešno su rasvetljena sva tri prijavljena krivična dela teška telesna povreda sa nepoznatim izvršiocem.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.