U opštini Topola sve glasnija rasprava o „Voždu“, opozicija traži vanrednu skupštinu

Društvo

Predsednik Skupštine opstine Topola Dragan Jovanović sa saradnicima, odrzaće sutra u 17 časova u sali skupštine  sastanak sa meštanima Donje Trnave i Svetlića, preko čijih imanja treba da prođe trasa brze saobraćajnice „Vožd Karađorđe“.  Jovanović će, kako je  danas najavio, prethodno od 9 časova u opštini pojedinačno razgovarati sa meštanima.

„Očekujem da se već u sledećem mesecu dogovorimo oko određenih ukidanja ili izmene trase sa projektantima i resornim ministarstvom. U ponedeljak, (8. april) od 17 časova u sali skupštine će biti zajednički sastanak sa meštanima Zagorice i Zabara“ najavio je Jovanović na svom fejsbuk profilu.

Meštani Ljubesela su posle sastanka sa opštinskim čelnicima tražili da se ukine krak puta „Vožd Karadjordje“ koji treba da spaja varoš Topolu preko Ljubesela sa „Karadjordjem“ u Zagorici, a Jovanović je obećao da će nadležnima podneti takav zahtev.

Jovanović je danas ponovio da će opština Topola i njena stručna služba uraditi eksproprijaciju, maksimalno vodeći računa o svakom meštaninu , kao i da će “ lično pomoći svakome sa besplatnom pravnom pomoći i plaćanjem troškova eventualnog spora , a sve kako bi ljudi mogli biti adekvatno obeštećeni“ rekao je Jovanović.

On tvrdi da građani neće imati taj trošak i da će ga on kompletno snositi.

„Ako neko misli da će nakon svega ovoga ,nešto otići u bescenje , grdno se vara“ poručio je Jovanović.

Jovanović je potvrdio da je dobio zahtev sa potpisima više od jedne trećine odbornika opozicije za održavanje vanredne ili hitne sednice Skupštine opštine, koji traže da dobiju informacije o budućoj saobraćajnici “ Vožd Karađorđe“, i najavio da će do ponedeljka odrediti datum te sednice.

Prema navodima Jovanovića, danas je potpisan ugovor između opštine Topola i Ministarstva za zaštitu životne sredine, kojim će opštini Topola biti dodeljena sredstva u visini od 145 miliona dinara za prvu fazu potpunog zatvaranja i uklanjanja deponije u Torovima. Najavio je da sledi javni poziv za izvođača i da do leta kreće realizacija „velike investicije“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.