U ponedeljak, na poslednjoj sednici Skupštine Kragujevca, odbornici biraju gradskog ombudsmana

Grad Politika

Na poslednjoj sednici Skupštine grada, zakazanoj za ponedeljak (27. decembar), kao tačka dnevnog reda koja je stigla kroz dopunu, naći će se izbor lokalnoj ombudsmana.

Za gradsku ombudsmanku predložena je Jelena Milivojević, diplomirana pravnica iz Kragujevca a zamenicu Snežana Kalajanović, takođe diplomirana pravnica.

Na istoj sednici biće razrešene aktuelna zaštitnica građana Vesna Stojadinović i njena zamenica Dušica Ćupić Kragović. Predlog rešenja o njihovom razrešenju potpisalo je 72 odbornika.

C:\Users\User\AppData\Local\Temp-допуна-материјала-13.-редовне-седнице-Скупштине-града-Крагујевца-36818.zip\

Podsetimo, postupak izbora lokalnog ombudsmana započeo je 15. novembra, javnim pozivom da se zainteresovani prijave. U međuvremenu, aktuelna ombudsmanka Vesna Stojadinović preduzela je sve pravne radnje, kojima dokazuje da je promena u kancelariji zaštitnika građana u Kragujevcu – nezakonita.

Jedna od tačaka, na poslednjoj sednici u ovoj kalendarskoj godini, biće razmatranje finansijskih planova poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća i privrednih društava.

Na osnovu donete odluke o budžetu na prethodnoj sednici i smernica koje su dobili od Gradskog veća i Skupštine grada, sva privredna društva, javna preduzeća, sve ustanove čiji je osnivač grad, predstaviće svoje finansijske planove, kazao je predsednik Skupštine, Miroslav Petrašinović.

Pored razmatranja predloga iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, odbornici će razmatrati i Odluku o usvajanju Strategije socijalne zaštite za period 2021-2025.

  • Ovaj strateški dokument tangira lica koja imaju određenu vrstu invaliditeta ili hendikepa, a određuje i smernice u kom pravcu treba raditi kada je u pitanju zapošljavanje i samozapošljavanje tih lica kao i stacionarni smeštaj kada se radi o licima koja su žrtve nasilja u porodici, izbeglice i interno raseljena lica, kaže predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.
Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.