U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji obeležena školska slava Sveti Sava (VIDEO)

Društvo Grad Video

Prva kragujevačka gimnazija školsku slavu Sveti Sava, ove godine  zbog epidemijske situacije proslavila je u manjem krugu ljudi, bez masovnog okupljanja roditelja i đaka i bez priredbe, kao i prošle godine.

Tradicionalno, posle sečenja slavskog kolača i izvođenja Svetosavske himne, nagrađeni su najbolji učenici ove škole, koji su od 1. septembra do danas zabeležili zapažene rezultate na raznim takmičenjima. Nagrađene su i dve nastavnice.

Za najbolje literalne radove na temu o Svetosavlju, iz fonda Petronijević, nagrađena je učenica Marija Vulović iz odeljenja I 7, a iz fonda Radomir Putnik nagrađene su učenice Kaja Simović i Jana Stevanović.

Za postignute rezultate u nastavi Geometrije, iz fonda Slavice Jevtić nagrađen je učenik Sava Todorović. Za osvojenu bronzanu medalju na 18. Internacionalnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi nagrađena je učenica Ksenija Živanić, kao i dve nastavnice koje su pripremale učenicu, Katarina Đorđević i Ana Pajić.

Pozdravljajući prisutne, među kojima su bili i gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić kao i ostali saradnici, direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković svim zaposlenima u prosveti čestitala je školsku slavu, i podsetila da se svake godine na Savindan slavi prosvetiteljsko delo Rastka Nemanjića sa nadom i verom da će večno živeti u nama, u školama, u Kragujevcu i da nikada neće biti zaboravljen.

Rad Marije Vulović koja je nagrađena za najbolje literalne radove o Svetosavlju
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.