U SKC-u otvorena izložba grafika povodom 20 godina FILUM-a

Kultura

U Galeriji Studentskog kulturnog centra otvorena izložba radova studenata grafičkog dizajna kragujevačkog FILUM-a. To je još jedan događaj u nizu kojim Filološko-umetnički fakultet obeležava 20 godina uspešnog rada.

Odsek za likovnu i primenjenu umetnost na Filološko-umetničkom fakultetu otvoren je 2002. godine, prvo kao Odsek za Grafički dizajn koji se razvio iz Nastavnog odeljenja Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Za dvadeset godina, fakultet je uprkos brojnim problemima, od kojih je najveći nepostojanje sopstvene zgrade, iznedrio veliki broj mladih, talentovanih, vrednih, umetnički pronicljivih autora koji su nastavili da oblikuju kulturnu sredinu u kojoj stvaraju.

Izložba radova, sada već afirmisanih stvaralaca, koji su pohađali nastavu na studijskom programu Grafički dizajn, na zanimljiv način reprezentuje različite pravce kojima su krenuli posle fakulteta. Od bavljenja grafičkim dizajnom u užem smislu, preko obogaćivanja umetničkog izraza novim medijima do posvećenog rada u obrazovanju, izlagači svojim radovima prezentuju, pre svega sadašnjim studentima, širok opseg mogućnosti korišćenja stečenih znanja i veština.

Radove su izložili Lazar Dimitrijević, Nemanja Dragojlović, Vladimir Petrović, Miroljub Matović, Marina Ilić, Marko Petrović, Barbara Dimić, Ivan Mišić, Jovana Ranđelović, Ana Pešić, Jakov Jakovljević, Lazar Mitrović, Vidan Ristović, Milica Tucaković, Emilija Karadžić, Milan Maksimović.

Pripremila: Snežana Milisavljević
Info i plakat: SKC Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.