U SKC-u večeras razgovor o knjizi „Kćeri, zar ne vidiš da gorim” i „kvArt” o „Tempus projektu”

Kultura

Večeras, u sredu, 12. maja u 19 sati u Kontakt galerija SKC-a, kao i na Facebook live kanalu Studentskog kulturnog centra biće održan razgovor o knjizi „Kćeri, zar ne vidiš da gorim” Ivane Maksić.

Poezija Ivane Maksić je poziv na klasnu pobunu, davanje glasa osujećenima i prekarnima, koji su glavni junaci ove knjige. Ulazeći u dijalog s različitim društvenim konstruktima, ali i literarnim tradicijama i tzv. univerzalnim vrednostima – kao prećutnim partnerima u održavanju postojećeg poretka – čitalac, zajedno s pesnikinjom, prepoznaje smisao borbe, ali i ishodište teksta, u mogućnosti za stvaranje nove društvene zajednice. Idejno i ideološki nedvosmislena poezija poput ove mogla bi na tom putu poneti baklju.

Ivana Maksić. Rođena 1984. Objavila knjige poezije: O telo tvori me (2011), Izvan komunikacije (2013), La mia paura di essere schiava (ital; 2014), plaketa Jaz sem tvoj propagandni film (srp-slo; 2018). Knjiga poezije Kćeri, zar ne vidiš da gorim objavljena je u ediciji 12/19 Trećeg Trga. Prevodi s engleskog jezika. Piše prozne crtice, eseje i kritičke tekstove.

Takođe večeras u sredu, 12. maja u 21 sat na Radio televiziji Kragujevac emitovaće se „kvArt” SKC-a posvećen „Tempus projektu”.

– Kako otići na stipendiranu studentsku razmenu na osnovne, master ili doktorske studije kroz Erazmus+ i CEEPUS programe?

– Šta su Erazmus Mundus zajednički master programi?

– Koji resursi i alati su na raspolaganju pri potrazi za navedenim, kao i drugim vrstama mobilnosti?

Odgovore na ova pitanja možete saznati iz prve ruke  u novoj emisiji serijala SKC „kvArt”, „Tempus projekat”, koja prezentuje rad Fondacije Tempus, organizacije zadužene za promociju i sprovođenje programa Erazmus+ i CEEPUS  u Republici Srbiji.

Takođe imaćete prilike i da  čujete studente-učesnike  ovog programa koji će podeliti svoja iskustva sa studentskih razmena.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.