U srpskoj reprezentaciji na Svetskim letnjim igrama Specijalne Olimpijade i kragujevački sportisti

Grad Sport

Na Svetskim letnjim igrama Specijalne Olimpijade koje će se od 16. do 25. juna održati u Berlinu, deo srpske reprezentacije činiće pet članova Kragujevačkog sportskog kluba za osobe sa posebnim potrebama ’’Pčelice’’, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u Sportskom centru Iskra. Na 16. Letnjim igrama, Specijalna olimpijada Nemačke i grad Berlin, ugostiće preko sedam hiljada sportista iz više od 170 zemalja koji će se takmičiti u 25 različitih sportova.

Reprezentacija Srbije ove godine broji 87 članova sa tehničkim osobljem, trenerima i pratiocima a iz Kragujevca u Berlin će poći petočlana ekipa koju će činiti Marko Malbašić i Marija Maksović, takmičiće se u boćanju, partner iz opšte populacije im je Vuk Bubanja, reprezentativka u ženskom fudbalu Milica Vlajković i trener Nebojša Jevremović.

Članovi Kragujevačkog sportskog kluba za osobe sa posebnim potrebama ’’Pčelice’’ peti put učestvuju na igrama Specijalne olimpijade. Prvi put smo na Igrama učestvovali, 2007. godine u Šangaju, 2011. smo nastupali u Atini, 2015. u Los Anđelesu a 2019. u Abu Dabiju odakle smo doneli pet medalja, jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane, kaže trener Jevremović i ističe da očekuje uspehe bar kao na prethodnim.

Inače, Grad Kragujevac je prošle godine bio domaćin 16. po redu Nacionalnih Igara Specijalne Olimpijade Srbije na kojima se takmičilo preko 250 učesnika iz 13 sportskih klubova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.