U ŠUMADIJI 187 OSOBA POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM, VEĆINA POVRATNICI IZ INOSTRANSTVA

Grad

Na području Šumadije do jutros u 8.30 časova nema novih potvrđenih slučajeva COVID-19, dok se za tri uzorka očekuju rezultati sa Torlaka, rečeno je Beti u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu.

U Šumadiji su do sada potvrđena dva slučaja korona virusa, kod starijeg muškarca iz Rekovca i 50-godišnjeg Aranđelovčanina.

Oboleli se leče na infektivnoj klinici Kliničkog centra u Kragujevcu.

  • Pod zdravstvenim nadzorom je oko 187 osoba iz Šumadije ali taj broj je i veći. Prosto ne stižemo da iz jedne evidencije u svesci, unesemo u drugu, zbog velikog broja poziva koje dobijamo u toku dana, rekao je Beti direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu Dragan Vasiljević.

On je rekao da najveći broj osoba pod zdravstvenim nadzorom predstavljaju gastarbajteri.

Osobe pod zdravstvenim nadzorom su u obavezi da se dnevno javljaju zdravstvenim službama ukoliko imaju povišenu temperaturu.

Poslednjih dana su učestali pozivi Institutu, a najviše ih upućuju naši ljudi koji rade u inostranstvu.

U Kragujevcu su za informacije u vezi sa koronavirusom na raspolaganju telefon Doma zdravlja 034- 500–100 i brojevi u Institutu za javno zdravlje 034-504 518, 065-8776914 i 065-8777000.

Na broj Situacionog centra 505 800 mogu da se jave penzioneri ako imaju bilo koji problem u funkcionisanju, nevezano za zdravstvene probleme.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.