U TOKU PRIJAVE ZA NAJLEPŠA DVORIŠTA

Društvo

Gradska turistička organizacija “Kragujevac” i ove godine organizuje manifestaciju Otvorena dvorišta tokom koje će biti izabrana najlepša dvorišta u četiri kategorije, najlepši detalj, najlepše etno dvorište, najlepše park dvorište i najlepše dvorište. Svi zainteresovani domaćini mogu da se prijave do 22. juna mejlom (tic@gtokg.org.rs i info@gtokg.org.rs ) ili na telefon 335-302.

U konkurenciji za izbor najlepših dvorišta biće svi prijavljeni domaćini iz kragujevačkih sela. Stručni žiri u kojem će i ovog puta biti predstavnici Gradske turističke organizacije „Kragujevac“, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj i Zelenila, tj preduzeća JKP Šumadija, izabraće najlepša dvorišta. Za pobednike su obezbeđene vredne nagrade.

Posle posete svim prijavljenim učesnicima manifestacije Otvorena dvorišta, u julu će biti izabrani pobednici na teritoriji Kragujevca. Zajedno sa kolegama iz Batočine i Knića, na čijoj se teritoriji takođe organizuje ova manifestacija, žiri u čijem sastavu su predstavnici turističkih organizacija Kragujevca, Knića i Batočine izabraće pobednike na nivou regiona.

Turistička organizacija Kragujevca poziva sve seoske domaćine da se i ove godine prijave i učestvuju u izboru za najlepša dvorišta. Cilj je da se očiste seoske deponije, da se seoska dvorišta lepo urede, ali i da domaćini budu kreativni čuvari tradicije življenja na ovim prostorima i samim tim doprinesu razvoju seoskog turizma.

Tekst: Snežana Milisavljević
Fotografija: Aleksandar Jevtić
Tagovi:

1 komentar

  1. Oduvek sam zelela da se prijavim, mozda i resim ove godine. Malo sam sredila, napravila jezerce, stavila prirodni kamenstruganik i posadila tuje. Ali plasim se konkurencije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.