U toku rekonstrukcija dvorišta OŠ ’’Julijana Ćatić’’ u Stragarima

Grad

Rekonstrukcija školskog dvorišta OŠ ’’Julijana Ćatić’’ u Stragarima, jedne od najstarijih škola u ovom delu Šumadije, uveliko je u toku.

Direktorka škole Svetlana Živanović, kaže da se nastava u Stragarima izvodi po prvom modelu, jer za učenike svih osam odeljenja, škola ima mogućnosti i uslove za održavanje nastave uz poštovanje protivepidemijskih mera. Izvođenje radova ne remeti održavanje nastave, kaže direkotrka, ali svi nestrpljivo iščekuju njihov kraj i novo školsko dvorište.

  • Pripremni deo radova, raščišćavanja terena i postavljanje tampona je završeno, uklonjeni su stari kameni ivičnjaci i u toku je postavljanje novih, zatim će se postaviti asfalt na parteru površine nešto manje od 500 metara kvadratnih, rekao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija.

Radi se o investiciji koju je finansirao grad, a čija je vrednost nešto više od 1,6 miliona dinara bez PDV-a. Prema rečima gradonačelnika, Nikole Dašića, bitno je zadržati mlade sa decom na selu, te je prema njegovim rečima, „za to važno uložiti svaki dinar“.

  • U seoskim školama, tamo gde ima dece, moramo dati sve od sebe da im obezbedimo pristojne uslove, između ostalog i za obrazovanje. Ovo je jedna od starijih škola u ovom delu Šumadije, podignuta pedesetih godina prošlog veka a u jednom periodu je bila i niža gimnazija. Radovi na rekonstrukciji školskog dvorišta izvode se po predviđenoj dinamici i očekujemo da uskoro budu gotovi i da učenici dobiju sređeno školsko dvorište, bezbedno za aktivnosti i igru, kaže je gradonačelnik Dašić.

U okviru posete MZ Stragari, gradonačelnik Nikola Dašić obišao je Ambulantu Doma zdravlja, Strugaru i domaćinstvo Kosovčević, jedno od najvećih proizvođača voća u tom kraju.

foto: JKP Šumadija
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.