U ZAVRŠNICI PROTESTA DEMONSTRANTI NAPADNUTI ISPRED PREDSEDNIŠTVA SRBIJE, JEDAN OD ORGANIZATORA ZAVRŠIO U URGENTNOM CENTRU

Društvo

Jedan od organizatora protesta „1 od 5 miliona“ Srđan Marković, koji je fizički napadnut večeras ispred zgrade Predsedništva, sinić je završio u Urgentnom centru, saopštilo je Udruženje „1 od 5 miliona“.

Kako se podseća u saopštenju, Marković je napadnut od strane obezbeđenja predsednika države kod zgrade Predsedništva u završnici sinoćnjeg protesta.

Razlog je, navode iz „1 od 5 miliona“, neispoštovani dogovar i bahaćenje obezbeđenja predsednika Aleksandra Vučića. On je u Urgentni odveden posle obilnog povraćanja i nesvestice.

Vanredna konferencija za štampu zakazana je za danas u 12 časova ispred zgrade Predsedništva.

Savez za Srbiju osudio je ovaj incident i zatražio da se hitno identifikuju oni koji su napali demonstrante, koji su u skladu sa prethodnim dogovorom sa policijom hteli da ispred zgrade Predsedništva ostave preporuke i zaključke ekspertskog tima protesta 1 od 5 miliona. Kako se navodi u saopštenju, ako su u pitanju pripadnici MUP-a u civilu, oni i te kako znaju da pesnice nisu zakonom predviđene sredstvo za odbranu prostora oko zgrade Predsedništva.

  • Pesnice u obračunima koriste kriminalci i huligani, što su večerašnjim aktom postali ljudi koji su se na taj način obračunali sa demonstrantima, navode iz SZS-a.

Ukoliko je reč o pripadnicima Vojske Srbije koji obezbeđuju predsednika države, dodaje SZS, onda ceo događaj predstavlja prvi izlazak vojske na ulicu posle 9. marta 1991. godine.

  • Postavlja se pitanje koliko smo daleko od Miloševićevog scenarija izvođenja tenkova na građane koji demonstriraju boreći se za slobodu i demokratiju. Javnost ima pravo da dobije informaciju ko su lica koja su pretukla učesnike protesta. Obaveza državnih organa je da protiv njih pokrenu zakonom predviđeni postupak, zaključuju oni.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.