„Ubice drvećaˮ – osvanula poruka na ogradi oko Trga Radomir Putnik

Grad

Danas je osvanula poruka „Ubice drvećaˮ na ogradi oko Trga Radomir Putnik koji je u rekonstrukciji. Nezadovoljstvo pojedinih građana zbog seče lipa ispoljeno je na ovaj način.

Podsećamo, tim povodom je reagovala Kragujevačka inicijativa Eko park, čiji je Rakić odbornik, kao i Narodna stranka.

Odbornici Srpske napredne stranke rekli su da je drveće bilo zaraženo parazitima, te da je iz tih razloga posečeno, dok je gradonačelinik Kragujevca Nikola Dašić naglasio da je deo tih stabala korenom uhvatio instalacije.

*Potreba građana južno od Beograda je da imaju svoju nacionalnu mrežu. Ovaj tekst nastao je u okviru te inicijative koju čine medijske kuće Južne vesti, Ozonpress, Glas Šumadije i Bujanovačke.

Tagovi:

2 thoughts on “„Ubice drvećaˮ – osvanula poruka na ogradi oko Trga Radomir Putnik

  1. Što ne napišu taj grafit na zgradu koja se naslonila na hotel Kragujevac. I tu su ubili drveće da bi napravili banku i prostorije Sbb…
    Ili kod pekare Vege kad su ubili drveće zbog „klizališta“… Ili u Sušičkom potoku da bi Zvonko mogao da zida…

  2. Grad nema popisana stabla u centru grada. Mogli su da popišu i zabrane njihovu seču ali nisu.To imaju civilizovani Evropski gradovi. Grad je doneo odluku kojom obavezuje investitore da zasade stabla prema broju stanova https://www.glassumadije.rs/nikola-dasic-vise-nema-gradnje-bez-sadnje-drveca-u-kragujevcu/ Ali je odluka tupava, jer umesto da ih obaveže da ako imaju stabla da zasade nova na istoj parecli, Dašić im toleriše da postave behatom i da im računa travu koja izraste kroz behaton u zelenilo.Kakva prevara !!! Tako zgrade nemaju svoje zelene površine za decu iz zgrade i investitori mogu da poseku šta god im se hoće. Da grade u centru a ade u Petrovcu ! Ko da šuma oko Kragujevca utiče na kvalitet vazduha u centru. Kakav prevara. Stabla na Trgu su bila zdrava posečena su jer se Dašiću ne uklapaju sa lampama i fontanama. Treba ga smeniti jer pravi štetu gradu i gradjanima ! Ima plan za lampe i nove sadnice sve na sajtu grada ! Sve su planirali. Da psoeku i da od njih počinje istoria ! Bedne drvoseče !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.