UGOVOREN DOLAZAK TRI INOSTRANE KOMPANIJE, POSAO ZA JOŠ 400 RADNIKA

Grad

Vlasnik industrijsko-tehnološkog kompleksa  u izgradnji MIND park, u kragujevačkoj industrijskoj zoni “Sobovica Lužnice”,  Bratislav Milanović izjavio je danas da je ugovoren skoprašnji dolazak tri inostrane kompanije u MIND park, u kojima će u narednih nekoliko meseci biti angažovano oko 400 novih radnika.

  • Uspeli smo da stavimo pod krov oko 30.000 kvadratnih metara (u MIND parku – prim. Z.R.) i da potpišemo ugovore sa tri kompanije – dve nemačke i jednom austrijskom. Pregovaramo i sa velikom kompanijama iz celog sveta, rekao je Milanović za TV Kragujevac, napominjući da je izgradnja MIND parka (započeta u aprilu prošle godine) “jedan proces koji traje”, te da svi čekaju da se završi Upravna zgrada tog kompleksa, i da “to zaživi i da dodju”.

U pogonima kompanije MIND Group, čiji je Milanovoć takođe vlasnik, trentno je angažovani blizu 400 radnika, dok će u tri inostrane forme sa kojima je ugovoren skorašnji dolazak u MIND park, prema njegovim  rečima, očekuje otvaranje još oko 400 novih radnih mesta. Naredne godine,  MIND park će, tvrdi vlasnik tog kompleksa, moći da se mnogo većim brojem zaposlenih iI kompanijama iz celog sveta. U MIND parku, trenuto se, pored Upravne zgrade kompleksa, gradi i SIMENS avenio, odnosno fabrika za proizvodnju tramvaja marke “SIMENS, čije se otvaranne očekuje tokom predstojećeg leta, i hala “Čelik”.

Bratislav Milanović nedavno je u pisanoj izjavi listu DANAS i Glasu Šuimadije demantovao medijske navode da je  MIND Group  ugovorila posao sa kompanijom Londonski metro. Obnova Londonskog metroa jeste posao koji je, naveo je on,  dobio  SIMENS.

Druga fabrika MIND Group u MIND parku, prema Milanovićevim, rečima sa radom je  u punom kapacitetu počela 1. aprila. Podsetimo da je prva fabrika MIND Group za proizvodnju delova za šinska vozila sa radom startovala početkom decembra prošle godine.

Gradsko veće u Kragujevcu nedavno je usvojillo Plan detaljne regulacije pruge “Sobovica-Lužnice – krak Batočina”, kojom ta industrijska zona treba da bude povezana sa sistemom domaćih železnica.

  • Izgradnja pruge u nadležnosti je resornog Ministarstva Vlade Srbije, a u našem je interesu da izgradnja počne što pre. Završetak se očekuje krajem 2021.godine, navodi Milanović.
NOVA FABRIKA ZA SIMENS DO KRAJA LETA

U MIND parku uveliko je u toku i izgradnja fabrike u kojoj će SIMENS tokom godine, kako je najavljeno,  da započne i proizvodnju tramvaja za inostrana tržišta.

  • Ta fabrika će biti izgrađena u predviđenom roku, do kraja leta 2019. Za ostale detalje treba pitati kompaniju SIMENS Mobility Cerovac, navodi Milanović.
DOGODINE TRAMVAJI IZ  KRAGUJEVCA

Generalni direktor kompanije SIMENS Srbija Udo Ajhlinger domaćim medijima je kazao da će dve fabrike koje MIND Grupa gradi (u Kragujevcu – prim. Z.R.) od sledeće godine  da proizvode tramvaje SIMENS, te da su prvi već kupljeni za nemački grad Bremen.

  • U novim fabrikama proizvodiće se tramvaji SIMENS, brend “Avenio”. Voleli bismo da pravimo i tramvaje za Beograd, da radimo vagone za metr o u Beogradu, kao i vozove za vangradsku vožnju, rekao je Ajhlinger.

U već postojećoj SIMENSOVOJ fabrici u MIND parku, u kojoj je,  početkom prošle godine, nakon što su  Nemci preuzeli kompaniju “Milanović inženjering”, povećana proizvodnja delova za šinska vozila, trenutno je, prema rasploživim podacima, zaposleno više od 600 radnika.

 

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.