UKINUTA VANREDNA SITUACIJA NA DELU TERITORIJE OPŠTINE KNIĆ

Društvo

Ukinuta vanredna situacija na delu teritorije opštine Knić, osim u sedam sela koja su pretrpela najveće štete

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije ukinuta je vanredna situacija na delu teritorije opštine Knić, osim u selima Guberevac, Balosave, Leskovac, Pajsijević, Vrbeta, Gruža i Grabovac, koja su pretrpela najveće štete u junskim poplavama.

Štete od bujičnih poplava koje su početkom juna pogodile opštinu Knić procenjene su na oko 600 miliona dinara što je 130 odsto u odnosu na budžet opštine Knić. Pod vodom je bilo 1.255 hektara, oštećeno je 350 kilometara asfaltnih i atarskih puteva, 13 mostova, aktiviralo se osam klizišta. U poplavama je oštećeno više od 70 objekata, porodičnih kuća, staja, pomoćnih objekata. Najveće štete pretrpela je putna infrastruktura, za sanaciju je potrebno oko 250 miliona dinara. Štete u poljoprivredi procenjene su na oko 140 miliona, najviše je stradalo povrće, detelina, soja, jagodičasto voće.

Opština Knić je od Vlade Srbije kao interventnu pomoć dobila 50 tona kukuruza i 30 tona dizel goriva. U toku je saniranje štete u svim selima opštine Knić, JKP „Komunalac“ Knić i još sedam građevinskih firmi sređuje kanale, propuste i nasipa atarske puteve. U pomoć su pritekli pojedinci, humanitarne organizacije, među prvima Čovekoljublje i opština Lapovo.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.