foto: YT printscreen/Grad Kragujevac

Umesto traženog razgovora sa direktorom JKP Šumadija, stigli pisani odgovori

Grad

Iako je „Glas Šumadije“ tražio razgovor sa direktorom JKP „Šumadija“ Markom Vujnovićem, stigli su nam pisani odgovori na postavljena pitanja. Nakon raskida ugovora 1. februara, o čemu smo već pisali, „u toku je izrada konačnog obračuna i presečnog stanja sa dosadašnjim izvođačem radova i formiranje zapisnika o izvedenim radovima i njihovoj vrednosti u skladu sa Ugovorom“ kao i „pravna analiza poslovnog odnosa između JKP ‘Šumadija’ i ‘Eurodomusa’ zarad utvrđivanja činjeničnog stanja.“ Tek posle Upoznavanja sa detaljima, preduzeće se dalji postupci regulisani Zakonom.

Iako smo prvobitno rekli da je zapisnik trebalo da se sačini u roku od 15 dana (do 15. februara),
ta obaveza važi samo kod primopredaje gotovih radova. U slučaju ranijeg raskida ugovora, kao
što se to sada dogodilo, nije planiran rok i ne zna se koliko može trajati dok ne budu poznati svi
detalji, pa čak ni da li će JKP „Šumadija“ ili njegov osnivač – grad Kragujevac te detalje podeliti
sa građanima Kragujevca. Reč je naravno, ne samo o urađenim radovima, nego i o tome da li će
„Eurodomus“ platiti i koliku „ugovorenu kaznu“.

JKP „Šumadija“ je potvrdilo i da je dalje projektovanje radova na Zelenoj pijaci – Centar, posle utvrđenih nedostataka u početnom projektu JP „Urbanizam“ iz Kragujevca, sada povereno drugima, tačnije UG „Građevinski klaster Šumadije i Pomoravlja“.

Iako u novom pozivu za javnu nabvaku izvođača radova na nadstrešnici, koja podsećamo traje do 31. marta, stoji da je predviđena cena dodatnih radova 78. miliona dinara, ukupna cena nadstrešnice još uvek nije poznata „iz razloga što se sem dodavanja vrednosti dopunskih radova, mora odbiti i vrednost radova koji neće biti izvedeni na osnovu separata izmena“, ali postoje obećanja direktora Vujnovića da ukupna cena cele rekonstrukcije, adaptacije i sanacije Zelene pijace Centar neće biti veća od one do sada predviđene od 455 miliona.

Konačno, u odgovorima JKP „Šumadija“ potvrđeno je ono što se nezvanično znalo, da je Analiza stabilnosti matične zgrade koju je uradio Građevinski fakultet potvrdio da ona može da se sruši ukoliko se ne uradi „separt izmena“, čija je izrada u toku.

Piše: Gordana Jocić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.