UNIVERZITET U KRAGUJEVCU PROSLAVIO 43.GODINE POSTOJANJA

Društvo Grad

Univerzitet u Kragujevcu, u prisustvu mnogobrojnih gostiju, obeležio je slavu Sveti apostol i jevanđelista Jovan Bogoslov i 43. godine od osnivanja te visokoškolske ustanove.

Univerzitet u Kragujevcu 1976. godine, u svom sastavu imao je pet, danas 12 akreditovanih fakulteta u šest gradova Srbije.

Na njima studira oko 20.000 akademaca na oko 120 studijskih programa, koje realizuje oko 1.700 nastavnika, saradnika i istraživača.

Zastupljene su sve naučne oblasti, a u planu je i otvranje novih programa.

Rektor Univerziteta u Kragujevcu , profesor doktor, Nenad Filipović, najavio je za RTS, da će od oktobra, krenuti master studije za program informacionih tehnologija.

„Nosioci tog programa su, profesori Univerziteta u Kragujevcu, dakle više fakulteta, takođe imamo profesore sa strane, profesore, odnosno predavače iz privrede i imamo saradnju sa kompanijama, kao što je Majkrosoft, Ubisoft, Aseko. Studenti ovog studijskog programa, će moći, upravo da obavljaju praksu u tim kompanijama i mislimo da je to, dodatna vrednostt ovakvog jednog studijskog programa“, kaže Filipović.

IZVOR: RTS

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.